75-vuotias multimiljonääri joutuu oikeuteen ystävänsä murhasta – lipsautus dokumenttisarjassa johti tutkintaan: "Tapoin ne kaikki"

Multimiljonäärin lipsautus dokumenttisarjassa johti murhatutkintaan 0:54

Dokumenttisarja The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durstin päähenkilö Robert Durst joutuu oikeuden eteen pitkäaikaisen ystävänsä murhasta syytettynä.

Robert Durst on newyorkilaisen kiinteistöpohatan pojanpoika ja multimiljonääri. 75-vuotiaan Durstin kytköksiä useaan eri henkirikokseen käsitellään HBO:n dokumenttisarjassa The Jinx.

Ennen dokumenttisarjan päätösjakson julkaisua, Durst pidätettiin vuonna 2015 yllättäen epäiltynä lähimmän ystävänsä Susan Bermanin murhasta. Päätösjaksossa nähdään nimittäin hetki, joka saatetaan tulkita eräänlaiseksi tunnustukseksi.

Jaksossa Durst puhuu itsekseen, tietämättömänä päällä olevasta mikrofonista ja sanoo "Mitä helvettiä minä tein? Tapoin ne kaikki, tietysti."

Dokumenttisarjan tekijät olivat antaneet kaiken the Jinxin aikana keräämänsä todistusaineiston poliisille. Tätä materiaalia tullaan todennäköisesti käyttämään häntä vastaan oikeudenkäynnissä.

Bermanin oli määrä puhua poliiseille

Robert Durstin pitkäaikainen ystävä Susan Berman löydettiin kuolleena kotoaan Beverly Hillsissa 23 joulukuuta vuonna 2000. Vain tunteja myöhemmin Bermanin oli määrä keskustella poliisin kanssa Durstin vaimon katoamisesta. 

Poliisi oli vastikään päättänyt avata uudelleen vuonna 1982 kadonneen Kathleen Durstin tutkinnan. Syyttäjä uskoo, että Durst tappoi Bermanin, koska pelkäsi tämän todistavan hänen kytköksensä vaimonsa katoamiseen.

Kathleen Durst katosi matkalla lääketieteelliseen New Yorkissa. Kathleen oli kertonut lähipiirilleen ennen katoamistaan, että Robert Durst oli alkanut käyttäytyä väkivaltaisesti häntä kohtaan.

Esiintyi mykkänä naisena ja paloitteli naapurin

Epäilys Robert Durstin osallisuudesta vaimonsa katoamiseen on leijunut hänen yllään vuosia, mutta ketään ei ole tähän päivään mennessä asetettu syytteeseen hänen katoamisestaan. Kathleen Durstin ruumista ei myöskään ole koskaan löydetty.

Durstin tiedetään olleen osallisena myös vuonna 2001 Teksasissa tapahtuneeseen henkirikokseen.

Durst myönsi tuolloin poliisille tappaneensa ja paloitelleensa naapurinsa. Hän sanoi ampuneensa miehen itsepuolustuksena ja paloitelleen hänen ruumiinsa paniikissa. Durst esiintyi tuolloin Teksasissa mykkänä naisena, koska hän halusi välttyä uteliaiden ihmisten tarkkailulta.

Syyttäjän mukaan Durst olisi halunnut varastaa miehen henkilöllisyyden ja paeta sen turvin vaimonsa katoamisen tutkintaa. Durst vapautettiin myöhemmin syytteistä. 

Suomessa oikeuden eteen joutumisesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Lähteet: CNN, CNN ja Reuters

Lue myös:

    Uusimmat