7.9. Tampere: Kukkakaalikeittoa ja paistettua Näsijärven kuhaa

Kukkakaalikeittoa ja paistettua näsijärven kuhaa

  • 700 g kukkakaalia (keskikokoinen)
  • 1,5 l maitoa
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl currya
  • 150 g voita
  • 1 reilun kokoinen nahallinen kuhafilee
  • kirkastettua voita
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa kukkakaali saman kokoisiksi nupuiksi ja hienonna sipulit. Kuullota voissa (50 g) curry, sipulit ja lisää kukkakaalin nuput. Pyöräytä muutaman kerran ja lisää maito. Keitä nuput juuri ja juuri kypsiksi (ettei maku kärsi). Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi voilla.

Paloittele nahallinen kuhafilee särmiksi paloiksi ja leikkaa ruotorivi pois. Paista kirkastetussa voissa tai tavallisessa voissa kalaan rapea pinta. Tarjoile keitto kalan kera.

Reseptit: Anu Antila (Ravintola Näsinneulan kokki)

Lue myös:

    Uusimmat