Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

7.6. Keltainen tomaattikeitto ja nokkosbruschetat

Julkaistu 07.06.2007 00:00

Keltainen tomaattikeitto

  • 6 keltaista tomaattia
  • 2 keltaista chiliä
  • 5 kevätsipulin vartta
  • 0,5 kurkku
  • loraus kivennäisvettä n. 1-2 dl
  • suolaa
  • pippuria

Halkaise tomaatit ja poista niistä kova kanta. Kuori kurkku. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa soseeksi. Lisää kivennäisvettä niin, että saat sopivan paksuisen keiton. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nokkosbruschetat

  • 1 täysjyväpatonki
  • oliiviöljyä
  • 2 l nokkosia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • 150 g kotijuustoa
  • koristeluun yrttejä tai pieniä koivunlehtiä

Leikkaa patongista n. 2 cm paksuja viipaleita. Sivele ne oliiviöljyllä ja paista 180 asteessa n. 5-10 minuuttia kunnes ne ovat kauniin värisiä, mutta eivät vielä liian kovia. Jäähdytä.

Puhdista nokkoset ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta ylimääräinen vesi siivilässä tai puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna nokkoset terävällä veitsellä. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla hieman öljyä ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää nokkoset ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele nokkosia lusikalla patongin palojen päälle ja murusta päälle vielä kotijuustoa. Koristele koivunlehdillä.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lisää aiheesta:

Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä"Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Vakuutukset

    Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"

  • 17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • 14:45
    Sauna

    Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä

  • 12:27
    Elektroniikka

    "Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja