Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

7.6. Keltainen tomaattikeitto ja nokkosbruschetat

Julkaistu 07.06.2007 00:00

Keltainen tomaattikeitto

  • 6 keltaista tomaattia
  • 2 keltaista chiliä
  • 5 kevätsipulin vartta
  • 0,5 kurkku
  • loraus kivennäisvettä n. 1-2 dl
  • suolaa
  • pippuria

Halkaise tomaatit ja poista niistä kova kanta. Kuori kurkku. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa soseeksi. Lisää kivennäisvettä niin, että saat sopivan paksuisen keiton. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nokkosbruschetat

  • 1 täysjyväpatonki
  • oliiviöljyä
  • 2 l nokkosia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • 150 g kotijuustoa
  • koristeluun yrttejä tai pieniä koivunlehtiä

Leikkaa patongista n. 2 cm paksuja viipaleita. Sivele ne oliiviöljyllä ja paista 180 asteessa n. 5-10 minuuttia kunnes ne ovat kauniin värisiä, mutta eivät vielä liian kovia. Jäähdytä.

Puhdista nokkoset ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta ylimääräinen vesi siivilässä tai puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna nokkoset terävällä veitsellä. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla hieman öljyä ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää nokkoset ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele nokkosia lusikalla patongin palojen päälle ja murusta päälle vielä kotijuustoa. Koristele koivunlehdillä.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lisää aiheesta:

Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee poisMustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?Säästätkö sinäkin huomaamattasi satasen kuussa? Tätä et tiennyt kirjastostasiIkäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääseBorrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:14
    Siivous

    Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee pois

  • 08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • 06:31
    Kirjastot

    Säästätkö sinäkin huomaamattasi satasen kuussa? Tätä et tiennyt kirjastostasi

  • Eilen18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse

  • Eilen17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"