7.6. Keltainen tomaattikeitto ja nokkosbruschetat

Keltainen tomaattikeitto

  • 6 keltaista tomaattia
  • 2 keltaista chiliä
  • 5 kevätsipulin vartta
  • 0,5 kurkku
  • loraus kivennäisvettä n. 1-2 dl
  • suolaa
  • pippuria

Halkaise tomaatit ja poista niistä kova kanta. Kuori kurkku. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa soseeksi. Lisää kivennäisvettä niin, että saat sopivan paksuisen keiton. Mausta suolalla ja pippurilla.

Nokkosbruschetat

  • 1 täysjyväpatonki
  • oliiviöljyä
  • 2 l nokkosia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • 150 g kotijuustoa
  • koristeluun yrttejä tai pieniä koivunlehtiä

Leikkaa patongista n. 2 cm paksuja viipaleita. Sivele ne oliiviöljyllä ja paista 180 asteessa n. 5-10 minuuttia kunnes ne ovat kauniin värisiä, mutta eivät vielä liian kovia. Jäähdytä.

Puhdista nokkoset ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta ylimääräinen vesi siivilässä tai puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna nokkoset terävällä veitsellä. Viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla hieman öljyä ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää nokkoset ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele nokkosia lusikalla patongin palojen päälle ja murusta päälle vielä kotijuustoa. Koristele koivunlehdillä.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat