7.6.2004 Jauheliha-munakasrulla ja kesäsalaatti

Jauheliha-munakasrulla

Jauheliha-munakasrulla (4 annosta)

  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sulatettua voita
  • suolaa
  • cayennenpippuria
  • n. 1 dl hienonnettua persiljaa
  • Täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 paprika
  • 1 prk valkosipulituorejuustoa
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä
  • (juustoraastetta)

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää vehnäjauhot. Sekoita joukkoon maito, voi, suola, cayennenpippuri sekä persiljasilppu. Sekoita hyvin ja kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 200-220 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Valmista täyte. Hienonna sipuli ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja ruskista siinä sipuli sekä jauheliha. Lisää tomaattipyree ja paprikakuutiot. Anna hautua niin että paprika hieman pehmenee ja lisää tuorejuusto sekä mausteet. Levitä täyte kypsälle munakaslevylle ja rullaa se tiiviiksi rullaksi. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja käytä rulla vielä 200 asteisessa uunissa n. 5 minuutin ajan niin, että juusto saa kauniin värin. Leikkaa rulla viipaleiksi ja tarjoa salaatin kera.

Kesäsalaatti (4 annosta)

  • reilu nippu retiisejä
  • 1 kurkku
  • 1 jääsalaatti kerä
  • nippu sipulin varsia
  • 1 prk kermaviiliä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria

Leikkaa retiisit ja kurkku ohuiksi viipaleiksi ja suikaloi salaatti. Hienonna myös sipulin varret. Sekoita kaikki aineet kulhossa. Sekoita kermaviiliin suolaa ja pippuria sekä sitruunanmehu ja sokeri. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoile munakasrullan lisäkkeenä.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat