6.2 Läskisoosi eli sianlihakastike

  • 500 g porsaankylkeä viipaleina
  • 1 sipuli
  • 3-4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 laakerinlehti

Leikkaa porsaankylkiviipaleet peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Ruskista pienissä erissä keskilämmöllä pannulla pitkään, jotta lihasta sulaa rasva. Siirrä lihanpalat kattilaan. Kuori ja hienonna sipuli. Ripottele vehnäjauhoja pannulle siihen sulaneen rasvan joukkoon kokoajan sekoittaen. Kypsennä jauhorasvaseosta kunnes väri on pähkinän ruskeaa. Lisää sipulit pannulle, tämä pysäyttää kypsymisen. Kaada joukkoon vesi kokoajan sekoittaen. Kun kastike on tasaista kaada se pataan lihojen päälle. Lisää mausteet ja anna kastikkeen hautua vielä 20-30 minuuttia.

Tarjoa sianlihakastike kuoriperunoiden ja etikkapunajuuren kera.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat