5 vinkkiä: Anna aineenvaihdunnallesi piristysruiske ja laihdu!

Vaikka olisit syntyessäsi saanut lahjaksi huonon aineenvaihdunnan, se ei ole lopullinen tuomio: Voit nimittäin nopeuttaa sitä itse oikeilla elämäntavoilla.

Moni syyttää lihomisestaan huonoa aineenvaihduntaa, mutta siihen ei kannata juuttua – se, kuinka nopeasti kehosi hyödyntää ravintoa polttoaineenaan riippuu useasta eri tekijästä, joista moneen voit itse vaikuttaa.

1. Kasvata lihasmassaa

Mitä enemmän lihasta kehossasi on, sitä paremmin se kuluttaa kaloreita.

2. Harrasta hikiliikuntaa

Vaikka juoksu ja hikijumppa eivät varsinaisesti kasvata lihasmassaa, ne saavat aineenvaihduntasi toimimaan tehokkaammin vielä tunteja suorituksen jälkeen.

3. Juo riittävästi vettä

Keho tarvitsee vettä. Pienikin nestevajaus voi hidastaa aineenvaihduntaasi. Muista kuitenkin, ettet hörpi vettä liikaa, sillä se on epäterveellistä.

Kaikkea vettä ei tarvitse nauttia nesteenä, vaan saat sitä myös hedelmistä ja vihanneksista.

4. Nauti nesteet jäiden kanssa

Kehon kerrotaan käyttävän enemmän kaloreita, mikäli nautittu ruoka tai juoma on kylmää.

5. Syö enemmän

Tämä sääntö voi tuntua ristiriitaiselta, mikäli tarkoituksenasi on pudottaa painoa, mutta todellisuudessa pieni ateria 3–4 tunnin välein pitää aineenvaihduntasi tehokkaana ja siten kulutat enemmän nopeammin.

Muista kuitenkin pitää ruokavalio terveellisenä, sillä jos syöt juustohampurilaisen ja keksejä 3–4 tunnin välein, et todellakaan pääse laihtumaan.

Keho käyttää enemmän kaloreita sulattaessaan proteiinia kuin hiilihydraattia: Pyri siis syömään enemmän hyviä proteiininlähteitä, kuten kalaa, kanaa, kananmunia ja papuja.

Vähennä sen sijaan hieman hiilihydraattien, kuten leivän, pastan ja perunan osuutta lautasellasi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja