Mainos

5. "Keisarillisilla metsästysmailla"

Kohde: Ansatie 4 A, 02940 Espoo
Budjetti: 3000–6000 €
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 320 000 €
Arviointi stailauksen jälkeen: 330 000 €
Myyntihinta: 321 500 €
Tässä kohteessa stailaus ei nostanut asunnon myyntihintaa välittäjän alkuarvioista.

Tuula ja Kari ostivat 70-luvun paritaloasunnon Lippajärveltä hyvän sijainnin takia. Työn vuoksi paljon matkusteleva pariskunta arvostaa lentokentän läheisyyttä ja suurta sisäpihaa. Tammisaaresta alun perin kesämökiksi hankittu talo kuitenkin veti puoleensa ja perhe halusi päästä kahden pihan loukusta. Stailauksen asuntoon suunnittelivat rautainen naistiimi Katja, Iisa ja Stina. Tuula ja Kari ihastuivat eniten Katjan suunnitelmaan.

Katja aloitti remontin jo heti ulko-ovelta. Kaide maalattiin Tikkurilan Betoluxilla, siniharmaalla sävyllä 2112. Kuramatot poistetaan ja eteiseen laitetaan uusi beigen värinen laatta, Marazzin Easy Beige 10x10. Muutamalla portaiden viereen laitettavalla kukkasella toivotetaan asunnonkatsojat tervetulleeksi.

Asunnon katto maalattiin nk. maalarin valkoiseksi, jotta matalaan tilaan saatiin korkeuden tuntua. Myös seinät saivat uuden maalipinnan, koska uusi, hohtavanvalkoinen kattomaali tuo ikävästi esille vanhan maalipinnan tummuneen sävyn. Seinien maalisävyn Katja valitsi mahdollisimman lähelle vanhaa, jo hieman kellastunutta sävyä. Näin ei tarvinnut maalata aivan kaikkia asunnon seiniä. Maaliksi Katja valitsi Tikkurilan Silkinhimmeän sävy F497.

Saunan kylpyhuoneessa oli suuri kuivauskaappi, jonka väri oli muuttunut ajan myötä ikävästi valkoisesta kellertäväksi. Kuivauskaappi poistettiin tukkimasta tilaa ja luomasta tunkkaista vaikutelmaa. Näin saatiin ikkunoista sisään runsaasti luonnonvaloa.

Yllä olevassa kuvassa keittiö ennen stailausta. Keittiössä harvinaisen kylmähuoneen hyllylevyt uusittiin raikkaan yleisilmeen luomiseksi.

Asunnosta poistettiin suurin osa asukkaiden omia huonekaluja ja tilalle tuotiin harvalukuinen määrä pienempikokoisia kalusteita lainaan. Sisustusväreiksi Katja valitsi valkoisen, joka on selkeästi asukkaiden mieleen, sekä helppo väri myyntitilanteessa. Raikasta valkoista ryhdittämään Katja valitsi tummanruskean värin, joka on tyypillinen väri 70-luvulle ja niin muodikas myös nykypäivänä.

Verhot vaihdettiin kokopitkiin, luonnonvärisiin Ikean pellavatekstiileihin ja tiloja pehmentämään tuodaan luonnonvalkoisia, pitkäkarvaisia Iskun Fluffy-mattoja. Vuodetekstiilit ovat Ikeasta. Ruskea sohva ja luonnonvalkoiset, houkuttelevat lepotuolit ovat Iskun mallistoa.

Asukkaiden omaan valaisimeen sopiva ruokailuryhmä on Ikeasta. Makuu- sekä olohuoneessa olevat lattia- ja pöytävalaisimet ovat myös Ikeasta.

Pienellä raikastamisella 70-luvun talosta saatiin houkutteleva. Myynti sijoittui kesä aikaan, jolloin vehreä piha teki vaikutuksen ostajaehdokkaisiin. Syksyn tullen Salojen perhe sai asettua vakituisesti Tammisaareen.

(PPR 4.12.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.