Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

5.5.2003 Haudutettua kirjolohta ja hernekastiketta

Haudutettua kirjolohta ja hernekastiketta
Haudutettua kirjolohta ja hernekastikettaCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 07.05.2003 19:43

n. 600 g kirjolohi- tai lohifileetä (4x 150 g annospalaa)

1 sipuli
2 rkl voita
3 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä
1 laakerinlehti
2-3 persiljanvartta
rouhittua valkopippuria
(ripaus neilikkaa tai maustepippuria)
suolaa

200 g pakasteherneitä
herneenversoja

1. Hienonna sipuli. Sulata voi laakeassa paistokasarissa. Kuullota sipulisilppu voissa. Lisää kalaliemi ja valkoviini. Lisää mausteet. Tarkista suola. Anna liemen kiehahtaa.
2. Lisää kalapalat nahkapuoli alaspäin. Laske lämpöä. Peitä kasari kannella ja hauduta kalapalat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Älä anna liemen kiehua.
3. Nosta kalapalata tarjoiluvadille tai annoslautasille. Nosta laakerinlehti ja persiljanoksat pois liemestä ja kaada liemi korkeaan kulhoon herneiden päälle.
4. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Siivilöi vielä halutessasi. Valuta kastiketta kalapaloille ja koristele öljyllä, suolalla ja pippurilla maustetuilla herneenversoilla. Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Mudcake

MudcakeMudcakeCopyright MTV Oy 2003

100 g voita tai margariinia
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
200 g tomusokeria (n.3,5 dl)
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl perunajauhoja tai maizenaa
2 rkl pähkinärouhetta

1. Sulata rasva ja suklaa vesihauteessa silloin tällöin sekoittaen.
2. Erottele kananmunanvalkuaiset ja - keltuaiset toisistaan.
3. Vatkaa valkuaiset ja puolet tomusokerista kovaksi vaahdoksi, samoin keltuaiset, loput tomusokerista ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Sekoita keltuaisvaahtoon varovasti perunajauhot, pähkinärouhe ja sen jälkeen suklaa-rasvaseos.
5. Sekoita taikinaan varovasti nostellen valkuaisvaahto ja kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
6. Paista uunissa 180-asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.


Lisää aiheesta:

Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • 17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?