n. 600 g kirjolohi- tai lohifileetä (4x 150 g annospalaa)
1 sipuli
2 rkl voita
3 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä
1 laakerinlehti
2-3 persiljanvartta
rouhittua valkopippuria
(ripaus neilikkaa tai maustepippuria)
suolaa
200 g pakasteherneitä
herneenversoja
1. Hienonna sipuli. Sulata voi laakeassa paistokasarissa. Kuullota sipulisilppu voissa. Lisää kalaliemi ja valkoviini. Lisää mausteet. Tarkista suola. Anna liemen kiehahtaa.
2. Lisää kalapalat nahkapuoli alaspäin. Laske lämpöä. Peitä kasari kannella ja hauduta kalapalat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Älä anna liemen kiehua.
3. Nosta kalapalata tarjoiluvadille tai annoslautasille. Nosta laakerinlehti ja persiljanoksat pois liemestä ja kaada liemi korkeaan kulhoon herneiden päälle.
4. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Siivilöi vielä halutessasi. Valuta kastiketta kalapaloille ja koristele öljyllä, suolalla ja pippurilla maustetuilla herneenversoilla. Tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.