5.4. Paistettua ankkaa ja pääsiäispiiraat

Paistetut ankanreidet

  • 1 prk eli noin 1,4 kg säilöttyjä ankanreisiä (purkissa on noin 4-5 kpl)
  • 8 Rosamunda-perunaa
  • 2 hapanta omenaa
  • 3 oksaa tuoretta timjamia
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ankan rasvaa säilykepurkista

Avaa säilykepurkki ja nosta ankanreidet vadille. Pese perunat hyvin ja leikkaa niistä pitkulaisia veneperunoita. Kuori ja lohko omenat. Ota säilykepurkista ankanrasvaa pieneen kattilaan ja kuumenna se juoksevaksi. Hienonna yrtit. Sekoita yrtit ja rasva perunoiden ja omenoiden joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta perunat ja omenat uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta tässä vaiheessa ankanreidet perunoiden ja omenoiden päälle uuniin ja paista vielä noin 15-20 minuuttia. Voit säästää lopun rasvan ja pakastaa sen myöhempää käyttöä varten. Ankanrasva on herkullista ja monikäyttöistä, joten sitä ei kannata heittää pois.

Värikkäät pääsiäispiiraat

  • 1 pkt kaura-murotaikinaa
  • Täyte:
  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 kananmunaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl aprikoosihilloa tai marmeladia
  • värikkäitä pääsiäiskaramelleja koristeluun

Painele kaura-murotaikinaa pienten piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja nostele vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele värikkäillä karamelleilla. 

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat