Mainos

4 tapaa säilyttää yksityisyyttäsi Facebookin kanssa

Yhteisöpalvelu Facebookin yksityisyydensuojan hälveneminen on viime aikoina huolestuttanut monia palvelun käyttäjiä.

Palvelu päätti laittaa yli 400 miljoonalle käyttäjällensä "Instant Personalization" -ominaisuuden, joka välittömästi jakoi käyttäjien "yleistä tietoa" Facebookin kumppanisivuille, kuten Yelp, Pandora ja Microsoft Docs. Lisäksi palvelu yhdistää käyttäjän joka aiheeseen tai merkkiin, johon tämä on ilmaissut kiinnostuksensa.

Tietoturvayhtiö F-Securen blogissa nimimerkki "Jason" kertoo, että tilanteessa on nyt saavutettu kriisivaihe. Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on jo jokin aikaa sitten kohauttanut yleisöä toteamalla, että yksityisyyden aikakausi on ohi. F-Securen tekemän tutkimuksen mukaan Facebookin käyttäjät ovat kuitenkin erityisen huolissaan siitä, miten heidän verkkoaktiviteettinsa vaikuttavat heidän työmahdollisuuksiinsa.

Kevyeen sävyyn kirjoitetussa blogissa Jason listaa pohtimansa neljä mahdollisuutta, joiden avulla voi tulla toimeen yksityisyydestä piittaamattoman Facebookin kanssa:

1. Lopeta Facebookin käyttö ja tuhoa tilisi

Sinulla voi olla sovittamattomia erimielisyyksiä Facebookin toimintaa kohtaan. Facebook on paljastamassa kaikki näkökulmat verkkoelämästäsi, ja tämä luultavasti tulee vain pahemmaksi. Mutta aina voi sanoa hyvästi!

2. Käytä peitenimeä

Peitenimen avulla profiilisi löytäminen on erittäin hankalaa, ellei jopa mahdotonta. Ota salanimi ja keskustele ystäviesi (tai ystäviesi peitenimien) kanssa.

3. Ryhdy Facebookin yksityisyyden asiantuntijaksi

Tarkasta heti yksityisyysasetuksesi. Poista kaikki Facebook-sovellukset, joita et enää käytä. Poista itsesi kaikesta, mihin Facebook liittää sinut ja ole tarkkana Facebookin yksityisyyskäytäntöjen muutosten myllerryksessä. Ymmärrä kuitenkin, että mitä tahansa teetkin et voi välttämättä estää kontaktiesi jakamaa tietoa.

4. Lopeta huolehtiminen Facebookista ja opettele luottamaan itseesi

Monet meistä ovat valmiita vaihtamaan yksityisyyttänsä saamaansa hyötyyn. Hyvä asia Facebookissa on, että se voi jakaa vain sellaista tietoa, mitä sinä tai muut ihmiset sinusta kirjoittavat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.