Mainos

30 Helvetin enkeliä tänään käräjille Espoossa

Espoon käräjäoikeudessa alkaa tänään mittava Helvetin enkeleitä koskeva oikeudenkäynti.

Syytteet luetaan noin kolmellekymmenelle ryhmän jäsenelle. He kuuluvat Espoossa ja Lappeenrannassa majaileviin jengeihin.

Oikeudessa tulee esille harvinaista aineistoa, jossa valotetaan muun muassa Helvetin enkeleiden omia sääntöjä, toiminnan luonnetta sekä yhteyksiä järjestön kansainväliseen johtoon.

Valtaosaa syytetään osallistumisesta rikollisryhmän toimintaan. Tästä ei ole ketään tiettävästi tuomittu Suomessa.

MTV3:n rikostoimittaja Päivi Hannula sanoikin aamulla Radio Novan Enbuske ja Linnanahde crewn'n haastattelussa, että kyseessä on poikkeuksellinen oikeudenkäynti.

–Tämä on ensimmäisiä juttuja Suomessa, jossa syytetään järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta, Hannula kertoo.

Syytteessä on Espoossa toiminut Hells Angels and the Helsinki -niminen kerho, sen 18 aktiivijäsentä ja muutama kerhosta erotettu entinen jäsen.

–Itsehän Hells Angels Suomessa ja maailmalla katsoo olevansa moottoripyöräkerho, ja sen mukaan rikokset ovat yksittäisten jäsenten tekemiä. Mutta tämän massiivisen tutkinnan taustalla on hallituksen järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan strategia, että muun muassa moottoripyöräkerhoja vastaan käydään nyt entistä järeämmin, jotta koko toiminnan luonne paljastuisi, Hannula sanoo.

Tänään oikeudessa käsitellään epäiltyjä väkivaltarikoksia, ja oikeudessa on kaksi vastaajaa.

Poliisi on luokitellut Helvetin enkelit rikollisjärjestöksi. Suomessa on kuusi jengiin kuuluvaa ryhmää. Niistä vanhin on Espossa majaileva ryhmä, joka on toiminut liki 20 vuotta, ja suurin osa tämän oikeusjutun vastaajista kuuluu siihen.

Oikeudenkäynti kestää yli juhannuksen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.