3.7. Mansikka-brita

8 annosta (gluteeniton)

  • 50 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kananmunaa
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl vadelmahilloa
  • Marenki:
  • 2 valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Täyte:
  • 0,5 l mansikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • Pinnalle:
  • paahdettuja mantelilastuja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita ja lisää taikinan joukkoon vielä vadelmahillo sekä sulatettu voi.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokerit joukkoon hyvin sekoittaen.

Levitä taikina suorakaiteen muotoon leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä päälle marenki. Paista 175 asteessa noin 15-20 min. Jäähdytä.

Valmista täyte. Lohko mansikat ja mausta ne sokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Leikkaa jäähtynyt torttupohja kahtia. Levitä toiselle puolikkaalle kermavaahtoa ja mansikoita. Nosta toinen pohjan puolikas täytteen päälle. Koristele kermavaahdolla, mansikoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.

Lue myös:

    Uusimmat