Mainos

3 000 maahanpyrkijää pelastettu Italian rannikolta

Italian rannikkovartiosto on pelastanut noin 3000 ihmistä Välimereltä operaatiossa, joka on yksi sen historian suurimmista yhden päivän aikana toteutetuista pelastustehtävistä.

Italian rannikkovartiosto sai eilen hätäkutsun yli kahdeltakymmeneltä täyteenahdatulta laivalta, jotka ajelehtivat lähellä Libyan vesiä. Ihmisiä oli pakkautunut muun muassa merikelvottomiin kalastusveneisiin ja täytettäviin kumiveneisiin.

Italialaisten onnistui tiettävästi pelastaa kaikki eilen merihätään joutuneet. Laivaston mukaan kaksi sen alusta noukki mereltä yhteensä liki tuhat ihmistä.

Rannikkovartiosto kuljetti omilla aluksillaan suurin piirtein saman verran ihmisiä. Myös muun muassa Italian tullin ja Lääkärit ilman rajoja -järjestön alus osallistuivat pelastustehtävään. Lääkärit ilman rajoja -järjestön alukselle pelastettujen joukossa on vastasyntynyt vauva.

Pelastetut ovat matkalla satamiin Italiassa.

"Älkää päästäkö heitä tänne"

Pelastusoperaatio kirvoitti eilen italialaispoliitikot kritisoimaan kirpein sanankääntein pääministeri Matteo Renzin toimia pakolaiskriisissä. 

– Tämän täytyy olla vitsi. Käytämme omia voimavarojamme ihmissalakuljettajien liiketoiminnan hoitamiseen ja varmistamme samalla, että meidät miehitetään, kritisoi Forza Italia puolueen senaattori Maurizio Gasparri.

Pohjoisen liiton johtaja Matteo Salvini kehotti majoittamaan maahanpyrkijät käytöstä poistetuille öljynporauslautoille Libyan rannikolle.

– Auttakaa heitä, pelastakaa heidät ja pitäkää heistä huolta, mutta älkää päästäkö heitä tänne, Salvini kirjoitti Facebookissa.

Yli 104 000 muun muassa Afrikasta ja Lähi-idästä lähtenyttä ihmistä on saapunut tänä vuonna Italian eteläisiin satamiin. Lisäksi 135 000 on saapunut Kreikkaan.

Yli 2300 ihmistä on kuollut merellä pyrkiessään Eurooppaan salakuljettajien avustuksella.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.