29.3.2003 Chef Victor Baumannin kasvisliemessä haudutettua kuhaa

Vieraana amerikkalainen "trendiguru" chef Victor Baumann The Culinary Institute of Americasta.

Kasvisliemessä haudutettua kuhaa ja kasviksia (6:lle)

1,2 l vettä
3-4 (n.450g) sipulia (paloiteltuna)
pätkä (170 g) purjoa (paloiteltuna)
muutama (170 g) sellerinvarsi (paloiteltuna)
muutama (170 g ) vihreän parsan alaosaa (kuorittuna ja paloiteltuna)
100 g kuorittua ja viipaloitua tuoretta inkivääriä
2 rkl siider- tai valkoviinietikka
3 rkl kuivaa valkoviiniä
1/2 tl suolaa
2 1/2 tl kok. mustapippureita

1. Nosta paloitellut raaka-aineet ja mausteet kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua poreillen n. 20 min. Siivilöi liemi ja heitä kasvikset pois.
2. Kaada liemi takaisin kattilaan ja anna kiehua hiljalleen. Jos et ehdi keittää kasvislientä, käytä kuutiota tai fondia.

Ahvenet ja kasvikset

1 kg nahattomia ahven- tai kuhafileitä
2 rkl oliiviöljyä
muutama 2x 10 min. keitetty korvasieni tai 1 rasia tuoreita sieniä tai huhtasieniä
muutama (140g) suikaloitu aurinkokuivattu tomaatti
4-5 (140 g) kevätsipulia ohueksi suikaloituna
140 g vihreän parsan nuppuosaa (3-5 cm)
140 g vesikastanjaa viipaloituna
30 g marinoituja inkivääriviipaleita (myydään lasipurkissa kaupassa)
tuoretta kirveliä
1. Esikeitä parsannuput , salottisipulit ja suikaloidut tai kokonaiset sienet kasvisliemessä mielellään kukin erikseen. Jäähdytä parsat kylmässä vedessä, jotta väri säilyy kauniina.
2. Sipaise iso matalareunainen uunivuoka öljyllä, lisää kalafileet ja kiehuvaa kasvislientä kalan puoleen väliin. Lisää pinnalle tomaatti- sieni- ja salottisipulisuikaleet. Peitä kevyesti öljytyllä leivin- tai voipaperilla (rutistele paperia ensin kevyesti niin, että saat sen reunat hyvin vuoan siläpuolelle). Kypsennä 165-180 asteessa n. 5 minuuttia.
3. Lisää esikeitetyt parsat, vesikastanja- ja inkivääriviipaleet. Jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsä.
4. Tarjoa kala ja kasvikset haudutusliemen kera. Koristele kirvelinoksalla.


Lue myös:

    Uusimmat