28.9. Tulinen broilerikeitto

Tulinen broilerikeitto

  • 2 rkl öljyä
  • 3 - 4 valkosipulinkynttä
  • 300 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
  • 1 - 2 rkl currya
  • 1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1-2 kanaliemikuutiota
  • noin 1 l vettä
  • 1 pussi herne-maissi-paprikasekoitusta
  • 1 tlk ruokakermaa
  • ripaus mustapippuria
  • noin 1 rkl basilikaa
  • (suolaa)

Kuullota murskatut valkosipulinkynnet miedolla lämmöllä öljyssä kattilan pohjalla. Sekoita joukkoon curry ja broilerisuikaleet, paista ne kevyesti lastalla käännellen. Lisää riisit, viipaloidut herkkusienet, liemikuutiot ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää herne-maissi-paprikasekoitus. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kymmenisen minuuttia. Sekoita joukkoon ruokakerma, mustapippuri ja basilika. Hauduta vielä viitisen minuuttia. Lisää tarvittaessa suolaa.

Resepti: Riku Lounasvaara ja Tuukka Palomäki
(7-luokkalaisten broileriresepti-kilpailun voittajat)

Lue myös:

    Uusimmat