28.9. Äyriäispitsa ja suklaa-mascarponevaahto

Pitsataikina

  • 2 dl vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • ripaus sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4,5 dl durum-vehnäjauhoja

Liota hiiva ja sokeri lämpöiseen veteen. Odota, että neste rupeaa kuplimaan. Lisää jauhot ja oliiviöljy vähitellen. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Äyriäistäyte

  • Tomaattikastike:
  • 10-15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl mustia kalamata-oliiveja
  • pari basilikan lehteä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • loraus tummaa balsamicoa
  • Päällinen:
  • 1 pkt n. 300 g äyriäisseosta (pakaste)
  • rucolaa

Sekoita teholeikkurissa tai sauvasekoittimella tomaattikastikkeen ainekset. Kauli pizzataikina pellille ohueksi levyksi. Levitä tomaattikastike levylle ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sen jälkeen levitä sulaneet äyriäiset pizzapohjalle ja paista vielä noin 5 minuuttia. Ripottele valmiin pizzan päälle rucolaa juuri ennen tarjoilua.

Suklaa-mascarponevaahto

  • 50 g tummaa suklaata
  • 50 g valkoista suklaata
  • 1 prk mascarponejuustoa
  • 1 prk kuohukermaa vaahdotettuna
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • koristeeksi mintun lehtiä

Rouhi suklaat veitsellä. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto ja vaahterasiirappi mascarponejuuston joukkoon. Ripottele päälle suklaarouheet. Koristele mintun lehdillä.

Lue myös:

    Uusimmat