28.1.2004 Sitrusmadeleinet ja ananasjogurttijuoma (4 annosta)

Sitrusmadeleinet

1 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 dl jauhettua mantelia
3 valkuaista
1 dl sulatettua voita
yhden sitruunan kuori raastettuna
yhden appelsiinin kuori raastettuna
Ruskista voita kunnes se alkaa tuoksua pähkinäiseltä, jäähdytä. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja sekoita. Paista voidelluissa muffinssi-muoteissa tai madeleine-muoteissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Ananasjogurttijuoma


1 iso prk ananasrenkaita
1,5 dl sokeria
2 dl ranskankermaa
2 dl ruoanvalmistusjogurttia
1/2dl tomusokeria

Valuta ananasrenkaat ja soseuta ne monitoimikoneessa. Karamelisoi sokeri kasarissa ja yhdistä joukkoon ananassose. Kun sokeri on kokonaan sulanut, jäähdytä ja siivilöi sose.

Yhdistä ranskankerma, jogurtti ja tomusokeri ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi.

Laita ananassosetta vesilasin pohjalle n. 2cm. Peitä sose laittamalla päälle saman paksuinen kerros jogurttivaahtoa. Jatka näin kerroksittain.

Resepti: Samuli Wirgentius

Lue myös:

    Uusimmat