27.3 Vihreä sosekeitto ja lämpimät salamileivät

Vihreä sosekeitto

  • 1 pss pakasteherneitä
  • 1 peruna
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • n. 300 g parsakaalia
  • 1 tl currya
  • 1 tl meiramia (tai 1 rkl tuoretta)
  • 1-1,5 l kasvislientä
  • suolaa
  • tarvittaessa mustapippuria
  • 100 g sulatejuustoa
  • tilkka öljyä

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä curryn ja meiramin kera. Kuutioi kuorittu peruna ja lisää kattilaan. Kaada kattilaan sen verran kasvislientä, että perunat peittyvät ja keitä niitä hetki. Lisää kattilaan pilkottu parsakaali ja herneet. Lisää myös kasvislientä, kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää joukkoon sulatejuusto. Sekoittele lämpimällä liedellä kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Lämpimät salamileivät

  • Leipäviipaleita
  • 1 prk ranskankermaa
  • 2-3 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 100 g hienonnettua salamia
  • ripaus cayennenpippuria

Sekoita kermaviiliin juustoraaste, kananmuna, salamisuikaleet ja cayennenpippuri. Levitä seos leiville ja gratinoi leipiä 220 asteisessa uunissa n.10 minuuttia.

Resepti: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat