27.3.2003 Grillattua porsaansisäfileetä tapenadekuorrutteella ja grillattuja kasviksia

Vieraana tuotepäällikkö Mikko Karell Atriasta

Grillattu porsaanfile


600 g porsaansisäfileetä /1kpl
100 g tapenadetahnaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria myllystä

1. Poista porsaanfileestä pintakalvot
2. Öljyä filee ja ota väri grillissä tai pannulla nopeasti kauttaaltaan.
3. Litistä fileetä kevyesti niin, että se on noin 2 cm:n vahvuinen.
4. Pippuroi filee, levitä fileen pintaan tapenadetahna ja paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia tai kääri filee folioon ja kypsennä grillissä 15- 20 minuuttia.
5. Sisälämmön ollessa 68 astetta, ota pois uunista ja anna fileen vetäytyä 5 min.

Tapenadetahna

80g vihreitä kivettömiä oliiveja
10 g sardelleja tai anjovista
1 valkosipulin kynsi
1 rkl tuoretta rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä
Hienonna kaikki aineet hyhmareessa tai tehosekoittimella.

Kasvikset


150g kesäkurpitsaa
150g munakoisoa
150g paprikaa
150g kevätsipulia

1. Viipaloi kesäkurpitsa ja munakoiso noin 1 cm:n viipaleiksi.
2. Lohko paprika 4 osaan ja poista siemenet.
3. Marinoi kaikki kasvikset yrttiöljyssä pari tuntia.
4. Grillaa kasvikset kuumalla grillillä tai uunissa uunipellin päällä grillivastuksen alla noin 5-10 minuuttia, välillä yrttiöljyllä penslaten ja kerran kääntäen.

Yrttiöljy

2 dl oliiviöljyä
2 rkl basilikaa
2 rkl oreganoa
2 valkosipulin kynttä
1 tl chiliä
2 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja karkeaksi.



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Grillattua porsaansisäfileetä tapenadekuorrutuksella, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 0,85 MJ/ 205 kcal
Prot. 23 g, hh 0,3 g, ra. 13 g

Tapenadetahna, 100 g

Ravintosisältö / 300 g:
Energia 1,2 MJ/ 300 kcal
Prot. 3 g, hh 2g, ra. 30 g

Kasvikset, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 95 kJ/ 23 kcal
Prot. 1 g, hh 4 g, ra. 0 g

Yrttiöljy, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 2,7 MJ / 640 kcal
Prot. 0 g, hh 3 g, ra. 70 g

Lue myös:

    Uusimmat