27.1.2004 Tattipastaa kahdella tavalla ja tattirisotto

Tatti-rucolaspaghetti (4 annosta)

400 g spaghettia
200 g tatteja
1 sipuli
1 ruukku rucolaa
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
sitruunamehua
1/2 dl raastettua pecorinoa tai parmesaania

Kuutioi sienet ja hienonna sipuli. Paista sienet kuumassa öljyssä, jäähdytä hetki ja lilsää sipuli. Kuullota kypsäksi. Lisää leikattu rucola ja keitetty pasta. Sekoita, mausta ja lisää lopuksi sitruunan mehu. Asettele lautaselle ja lisää päälle juustoraaste tai -lastut.

Tatticarbonara (4 annosta)

400 g pastaa
200 g tatteja
1/2 dl oliiviöljyä
1 sipuli
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria
2 kananmunan keltuaista
parmesanjuustoraastetta

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al dente. Paista hienonnettu sipuli ja kuutioidut tatit pannussa, freesaa noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja mausteet anna kiehahtaa. Lisää hyvin valutettu keitetty pasta. Lisää lopuksi kananmunan keltuaiset. Sekoita kevyesti ja tarjoile raastetun parmesanin kanssa.

Tattirisotto (4 annosta)

100 g tatteja
4 dl risottoriisiä, esim. carnaroli tai vialano nano
1,5 l kasvislientä
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl parmesanraastetta
1 rkl hienonnettua persiljaa
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipuli ja riisi, älä anna ruskistua. Kuumenna liemi, lisää tattien jalat liemeen. Siivilöi tattien jalat pois. Lisää noin 2 dl kuumaa lientä ja keitä niin, että liemi on lähes imeytynyt riisiin, lisää toiset 2 dl lientä ja toista kunnes riisi on kypsää. Kuutio tai viipaloi tatit ja paista nopeasti pannulla. Sekoita risoton joukkoon parmesanraaste, älä anna enää kiehua. Tarkista maku ja mausta. Lisää tatit risoton joukkoon tai asettele paistetut viipaleet annoksen päälle.

Parhaimmillaan risotto on tarjoiltaessa löysää, kuitenkin niin että kaikki neste on imeytynyt.

Reseptit: Jyrki Sukula

Lue myös:

    Uusimmat