26.4. Vappunaposteltavaa

Appelsiini-keltajuurikeitto

  • 500 g keltajuuria
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ruokaöljyä
  • 2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 l kasvislientä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • koristeluun vesikrassia tai herneenversoja

Keitä keltajuuret kypsiksi kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä, kuori ja kuutioi ne. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää keltajuuret kattilaan ja kuullota hetki. Lisää appelsiinin mehu, raastettu kuori, inkivääri ja kasvisliemi. Keitä hetki ja soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta vielä lopuksi suolalla ja pippurilla. Jäähdytä ja tarjoile kylmänä esim. laseista. Koristele!

Feta-voitaikinarullat

  • 1 levy voitaikinaa
  • 0,5 dl aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä tahnaa (tai muuta tahnaa esim. tapenadea)
  • 150 g fetajuustoa
  • kananmunaa voiteluun

Kauli voitaikina levyksi. Voitele se tahnalla ja ripottele päälle fetajuustoa. Kääri levy rullaksi ja leikkaa rullasta n. 3-4 cm paksuja viipaleita. Nosta rullat muffinivuokiin ja voitele ne kananmunalla. Paista 220 asteessa noin 15 min.

Keväinen karpalojuoma

Tarvitset yhden ison 3-4 litran mehukannun.

  • Jäitä
  • Syötäviä kukkia
  • 2 l karpalomehua
  • 1,5 l limetin makuista kivennäisvettä
  • jäisiä karpaloita
  • (jos haluat terästää juoman, kokeile vaniljanmakuista viinaa)

Kaada ainekset kannuun, lisää karpalot ja jääpalat. Terästä halutessasi. Koristele syötävillä kukilla. Tarjoile heti.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat