25 uskomatonta kikkaa: Vessapaperirullat ja viinitonkat sopivat myös tähän käyttöön!

Lojuuko asuntosi nurkissa ylimääräisiä pikkutavaroita joille et keksi käyttötarkoitusta? Kaipaatko vinkkejä jotka tuovat apua arjen pieniin pulmatilanteisiin? Näillä nikseillä helpotat arkeasi!

1. Kuminauha

Kun lasipurkit eivät meinaa aueta, kiepauta kuminauha muutaman kerran purkin kannen ympärille. Näin saat paremman otteen purkista.

2. Suola

Poista teetahrat kahvikupeista ripottelemalla suolaa sitruunankuoreen ja pyyhkimällä teetahroja sillä.

3. Post-it-tarralaput

Puhdista tietokoneen näppäimistön väleihin pudonnut lika ja muruset lappujen tarrapuolen avulla. Roskat tarttuvat tarraan ja näppäimistösi on kuin uusi!

4. Twister- matto

Käytä twister- mattoa pöytäliinana lastenjuhlissa. Muovipintaisesta twister-matosta on helppo puhdistaa tahrat vain rätillä pyyhkäisemällä.

5. WC-paperirulla

Älä hukkaa enää hiuspinnejäsi ja hiuslenkkejäsi! Säilytä hiuslaitteesi kiinnittämällä ne tyhjään WC-paperirullaan.

6. Kasvisöljy

Kiillota nahkakenkäsi kasvisöljyllä. Laita kasvisöljyä pieni loraus kankaiseen liinaan ja hankaa kengät sillä puhtaiksi ja kiiltäviksi.

7. Tulitikkulaatikko

Säilö muutama neula, nuppineuloja ja lankaa tyhjän tulitikkulaatikon sisään. Näin saat kätevän matka-ompelupakkauksen.

8. Kasettikotelo

Lojuuko kaapeissasi vanhoja musiikkikasetteja? Käytä kasettien koteloita säilytysrasiana iPodin kuulokkeille. Näin eivät mene piuhat solmuun.

9. Suihkuhattu

Säilö kenkäsi muoviseen suihkuhattuun kun lähdet matkalle, näin kengistä ei irtoa likaa matkalaukussasi oleviin vaatteisiin.

10. Lapanen

Käytä lapasta kesäaikaan aurinkolasien säilytyskotelona.

11. Hiirimatto

Vanha hiirimatto toimii erinomaisesti pannunalusena.

12. Hiustensuoristin

Hiustensuoristinta voit käyttää myös silitysrautana kauluspaidoille. Suoristusraudalla silität näppärästi erityisesti kauluspaitojen nappien väliköt joihon silitysrauta ei mahdu.

13. Muovipussi

Monikäyttöisiä muovipusseja voi käyttää myös polvisuojaimina puutarhanhoidossa. Nurmikolla mönkiessäsi sido muovipussit polviesi ympärille suojaamaan housujasi mullalta ja pehmustamaan polviasi.

14. Piilolinssirasia

Säilö matkalle lähtiessäsi särkylääkkeet ja muut tarpeelliset pillerit tyhjään piilolinssirasiaan.

15. Ketsuppipullo

Lettuja tehdessäsi voit laittaa lettutaikinan tyhjään ketsuppipulloon, jolloin lettutaikinan annosteleminen paistinpannulle käy näppärästi ja siististi!

16. Silmälasikotelo

Silmälasikotelo toimii erinomaisesti myös matkakotelona manikyyrisetille. Pistä koteloon vain kynsilakka, kynsisakset ja kynsiviila, ja kynsienhoidon matkapakkaus on valmis.

17. Sitruunanmehu

Sitruunanmehulla puhdistat ikävät maut ja ja hajut muovisista ja puisista leikkuulaudoista. Hankaa sitruunaa leikkuulautaan ja anna vaikuttaa 20 minuuttia ennen kuin peset sen pois.

18. Viinipullonkorkki

Estä keittiönkaapinovien sulkemisesta koituva meteli liimaamalla siivu pullonkorkkia kaapinoven kulmaan.

19. Pääsiäismunan yllätyslelun muovikotelo

Säilö karkit ja pähkinät muoviseen koteloon joka löytyy pääsiasmunien sisältä. Näin kuljetat pienet naposteltavat kätevästi mukanasi ilman että ne leviävät käsilaukkusi pohjalle.

20. Servettiteline

Pidä laskusi ja tärkeät paperisi järjestyksessä asettamalla ne servettitelineeseen.

21. Juomapilli

Mikäli haluat saada kukkakimppusi näyttävyyden maksimoitua, aseta kukkien varret muovisiin juomapilleihin tuomaan kukille lisää pituutta.

22. Ruokaöljy

Sivele lumilapio ruokaöljyllä ennen lumitöitä. Näin lumi ei tartu lapioon, vaan liukuu pois sulavasti.

23. Tikkukaramelli

Värikkäästä ja hauskan makuisesta tikkarista saat juhliesi drinkkeihin näyttävän cocktailsekoittimen. Valitse tikkari cocktailien värin sekä maun mukaan ja aseta se cocktaileihin ennen tarjoilemista.

24. Rautakaupan värikortit

Seinämaalin valitsemiseen käytettävät värikortit sopivat käytettäviksi myös istumapaikkojen nimeämiseen illallisjuhlissa. Leikkaa värikortit paloiksi ja taita keskeltä kahtia. Kirjoita kortteihin juhlavieraiden nimet ja aseta pöydälle.

25. Pahvinen viinilaatikko

Saat käden käänteessä edullisen kenkätelineen kun käännät viinipullolaatikon kyljelleen ja asetat sen lokeroihin kenkiä. Tai voit uusiokäyttää viinitonkat pinoamalla niitä päällekkäin ja tekemällä niistä kenkähyllyn

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja