25.3. Jauheliha-perunalaatikko

  • 600 g raakaa perunaa tai 500 g pakaste perunasuikaleita
  • 600 g jauhelihaa
  • 1 purjosipuli
  • 1 tlk kypsiä maustettuja papuja esim. go green papumixi
  • 5 kpl tomaatteja
  • 1 l maitoa
  • 2-3 munaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl soijaa
  • mustapippuria

Suikaloi pestyt perunat kulhoon ja mausta suolalla. Anna maustua 15 min ajan, jolloin nestettä irtoaa perunoista. Paista liha sekä purjosipuli paistinpannulla ja mausta soijalla sekä pippurilla. Lisää maustetut pavut joukkoon ja sekoita hyvin. Puristele perunoista ylimääräinen neste pois ja lisää perunoiden joukkoon jauhelihaseos. Pyörittele seos tasaisesti sekaisin ja kaada puolet siitä voideltuun uunivuokaan.

Viipaloi tomaatit ja lado kerroksittain seoksen päälle. Lisää loput seoksesta ja koristele pinta vielä tomaattiviipaleilla. Sekoita lopuksi kulhossa munat, suola sekä maito ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä laatikkoa uunissa 170 asteessa n. 45 min ajan.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat