25.3.2003 Nopea keitto (3-4:lle)

1 l vettä
1 dl pakastesipulikuutioita
1 pss (200 g) keittojuureksia tai -kasviksia
1 pss (400 g) keittoperunoita(kuutioita)
1-2 kasvis- tai lihaliemikuutiota tai 1-3 rkl fondia
n. 300 g palvi- tai keittokinkkua, makkaraa tai nakkeja
musta- tai maustepippuria
(chiliä tuoreena tai jauheena)
tuoreita tai kuivattuja yrttejä esim. oreganoa tai basilikaa persiljaa tai korianteria
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon sipulit ja kuutiot tai fondi.
2. Leikkaa makkara tai kinkku kuutioiksi.
3. Lisää kiehuvaan liemeen keittojuurekset, - perunat ja makkara tms. kuutiot, pippuria ja kuivattua yrttiä ja halutessasi chiliä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 7-8 minuuttia miedolla lämmöllä.
4. Tarkista maku. Lisää joukkoon tuoretta vihreää ja tarjo keitto hyvän ruisleivän kera. Samalla lailla nopeasti pakasteita käyttämällä voit valmistaa keiton myös vaihtamalla makkaran kalaan (kalakuutiot kypsyvät 4-5 minuutissa, yrtiksi sopii tilli ja/tai ruohosipuli), tofuun, purkkipapuihin tai kikherneisiin, kypsiin liha- tai broileri-pyöryköihin jne. Osan vedestä voit korvata tomaattimurskalla.

Lisäksi ohjelmassa kerrotaan papaijasta, mangosta ja kivakurkusta, niiden käytöstä, kypsytyksestä ja säilytyksestä.




Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Nopea keitto, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 170 kJ/ 40 kcal
Prot. 3 g, hh 5 g, ra. 1 g

Nopea keitto -annos, 300 g
Ravintosisältö / 300 g:
Energia 0,5 MJ/ 120 kcal
Prot. 9 g, hh 14 g, ra. 3 g

Lue myös:

    Uusimmat