Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

25.3.2003 Nopea keitto (3-4:lle)

Nopea makkarakeitto
Nopea makkarakeittoCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 03.04.2003 15:15

1 l vettä
1 dl pakastesipulikuutioita
1 pss (200 g) keittojuureksia tai -kasviksia
1 pss (400 g) keittoperunoita(kuutioita)
1-2 kasvis- tai lihaliemikuutiota tai 1-3 rkl fondia
n. 300 g palvi- tai keittokinkkua, makkaraa tai nakkeja
musta- tai maustepippuria
(chiliä tuoreena tai jauheena)
tuoreita tai kuivattuja yrttejä esim. oreganoa tai basilikaa persiljaa tai korianteria
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon sipulit ja kuutiot tai fondi.
2. Leikkaa makkara tai kinkku kuutioiksi.
3. Lisää kiehuvaan liemeen keittojuurekset, - perunat ja makkara tms. kuutiot, pippuria ja kuivattua yrttiä ja halutessasi chiliä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 7-8 minuuttia miedolla lämmöllä.
4. Tarkista maku. Lisää joukkoon tuoretta vihreää ja tarjo keitto hyvän ruisleivän kera. Samalla lailla nopeasti pakasteita käyttämällä voit valmistaa keiton myös vaihtamalla makkaran kalaan (kalakuutiot kypsyvät 4-5 minuutissa, yrtiksi sopii tilli ja/tai ruohosipuli), tofuun, purkkipapuihin tai kikherneisiin, kypsiin liha- tai broileri-pyöryköihin jne. Osan vedestä voit korvata tomaattimurskalla.

Mango, papaia ja kivano
Mango, papaia ja kivanoCopyright MTV Oy 2003

Lisäksi ohjelmassa kerrotaan papaijasta, mangosta ja kivakurkusta, niiden käytöstä, kypsytyksestä ja säilytyksestä.




Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Nopea keitto, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 170 kJ/ 40 kcal
Prot. 3 g, hh 5 g, ra. 1 g

Nopea keitto -annos, 300 g
Ravintosisältö / 300 g:
Energia 0,5 MJ/ 120 kcal
Prot. 9 g, hh 14 g, ra. 3 g

Lisää aiheesta:

Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuusInfluenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"Robotti-imurit aiheuttavat kaaosta suomalaiskodeissa – kauhukuva perässä vedettävistä jätöksistä valitettavan totta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:08
    Puuro

    Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus

  • 06:48
    Influenssa

    Influenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?

  • Eilen18:59
    Sovellukset

    Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"

  • Eilen18:25
    Influenssa

    Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"

  • Eilen16:46
    Puuro

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"