25.11.2002 Joulumakkara

300 g naudanpaistia ja 200 g sianlihaa TAI 500 g nauta-sikajauhelihaa
100 g silavaa
1 sipuli
1/2 dl korintteja
1 rkl voita
1/2 dl konjakkia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl jauhettua maustepippuria
lampaan tai sian ohutsuolta

1. Kuori ja hienonna sipuli. Hauduta se voissa pehmeäksi. Jauha silava kertaalleen lihamyllyllä ja tämän jälkeen vielä muut lihat, jäähtynyt sipuli ja silava.
2. Sekoita mausteet ja korintit lihan joukkoon. Paista pannulla pieni koepala ja tarkista maku.
3. Pursota lihamassa suoleen joko pursotinpussilla tai lihamyllyllä, jossa on ns. makkarasuppilo. Sido makkarat puuvillalangalla halutun mittaisiksi. Voit pakastaa makkarat tässä vaiheessa ja kypsentää ne juuri ennen käyttöä.
4. Pistele makkarat ennen kypsentämistä neulalla ja paista ne ensin pannulla voissa. Kypsennä loppuun 150 asteisessa uunissa.
5. Säilytä kypsiä makkaroita jääkaapissa, mutta tarjoa ne mielellään viimeistään seuraavana päivänä.

Lue lisää makkaran valmistuksesta ja katso kuvasarja Makuja-sivuilta.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Lue myös:

    Uusimmat