(jakso esitetty 5.6.2003)
"Olemme asuneet jo kohta kolme vuotta itse rakentamassamme omakotitalossa täällä Vantaalla. Rakentaminen on vienyt vapaa-aikamme ja ystävät kärkkyvät tupaantuliaisia. Nyt on meidän vuoro hemmotella herkkusuu-ystäviämme.. Mukava olisi nähdä aito ja elävä kokki näillä kulmilla, kun seutu vilisee pääasiassa haalaripukuisia rakennusmiehiä."
Reseptit 6 hengelle
Grillattua naudan sisäfilettä
- 1,5 kg naudan sisäfilettä
- suolaa
- pippuria
Puhdista file kalvoista ja mausta suolalla sekä pippurilla. Grillaa kuumassa grillissä n. 45 minuuttia ja anna sen jälkeen vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.
Sitruuna-persiljavoi
- 250 g suolaton voita
- 1 sitruuna
- 100 g persiljaa
- currya
- suolaa
- pippuria
Anna voin pehmentyä huoneen lämmössä hetki. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna persilja. Lisää kaikki ainekset voin sekaan ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja currylla. Pyöritä voi leivinpaperin avulla pyöreäksi pötköksi ja laita jääkaappiin.
Valkosipuli-uuniperunat
- 6 rosamunda perunaa
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa
Leikkaa perunoihin kolme 2 cm syvyistä viiltoa pituussuunnassa. Viipaloi valkosipuli ja laita jokaiseen perunan viiltoon kaksi viipaletta. Mausta perunat suolalla ja kääri folioon. Paista uunissa n tunti ja tarjoile sitruuna-persiljavoin kera.
Grillatut persikat
- 6 persikkaa
- 250 ml barbeque-kastiketta
Poista persikoista kivet ja leikkaa neljään lohkoon. Pyörittele persikat ennen ja jälkeeen grillaamista barbeque-kastikkeessa.
Suklaakakku Nemesis
- 340 g suklaata
- 5 kananmunaa
- 90 g sokeria
- 180 g sokeria
- 130 ml vettä
- 225 g suolatonta voita
Keitä 180 g sokeria ja vesi siirappimaiseksi (pinnalle muodostuu suuria kuplia). Sulata voi kattilassa ja lisää sen jälkeen suklaa. Lisää siirappi jäähtyneenä suklaan ja voin sekaan. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vaahto suklaamassaan. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun kiinteään uunivuokaan. Paista kakkua vesihauteessa n. 45 min. Jos tarjoilet kakun samana päivänä anna jäähtyä tunti jääkaapissa ja kaksi tuntia pakkasessa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Mansikkakermavaahto
- 250 g mansikoita
- 3 dl kuohukermaa
- 50 g sokeria
Poista mansikoista kannat ja leikkaa neljään osaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää mansikat kermavaahdon sekaan.