24.3.2003 Munakoiso-jauhelihakääryleet ja munakoisokaviaari

2 keskikoista munakoisoa
suolaa

1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
suolaa ja pippuria
300-400 g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
ripaus sokeria
3 tl yrttisekoitusta

200 g paprikasulatejuustoa
2 dl kasvislientä

1. Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 0,5 cm:n viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja anna suolan vaikuttaa sillä välin kun valmista tomaatti-jauhelihaseoksen.
2. Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli kuutioiksi. Kuullota sipulikuutioita hetki pannulla. Lisää jauheliha kuumaan pannuun ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Kaada päälle tomaattimurska ja ripaus sokeria. Hauduta seosta muutama minuutti ja tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa.
3. Pyyhi munakoisoviipaleet talouspaperilla kuiviksi, voit halutessasi myös huuhdella ne ennen kuivaamista.
4. Levitä jauheliha-tomaattiseos munakoisoviipaleille ja rullaa ne rulliksi. Laita rullat voideltuun uunivuokaan.
5. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja liuota kuumaan liemeen sulatejuusto. Kaada juustokastike tasaisesti rullien päälle. Kypsennä rullia uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Munakoisokaviaari

2 munakoisoa
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl oliiviöljyä
mustapippuria, suolaa

1. Halkaise munakoisot ja kypsennä 200-asteisessa uunissa pehmeiksi (n. 10 - 15 min). Koverra pehmeä munakoisomassa pois kuoresta.
2. Hienonna valkosipulit. Sekoita munakoisomassa, valkosipuli ja muut aineet keskenään. Tarjoa munakoisokaviaaria leivänpäällisenä.




Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Munakoiso-jauhelihakääryleet, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 0,4 MJ / 90 kcal
Prot. 7 g, hh 3 g, ra. 6 g

Munakoisokaviaari, 100 g

Ravintosisältö / 100 g:
Energia 0,5 MJ / 120 kcal
Prot. 1 g, hh 4 g, ra. 11 g

Lue myös:

    Uusimmat