Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

24.2.2004 Riistapaistos ja karpalosurvosta sekä laskiaismunkit (4 annosta)

Julkaistu 24.02.2004 10:41

Riistapaistos ja karpalosurvosta

Riistapaistos

RiistapaistosCopyright MTV Oy 2004

500 g käristyslihaa
voita
1 valkokaali
2 sipulia
2 rkl siirappia
kuminaa
timjamia
4 dl ohrasuurimoita
2 omenaa
1 l lihalientä
pippuria
suolaa
200 g karpaloita pakasteesta
1/2 dl sokeria

Käristä liha voissa valurautapadassa tai uuninkestävässä vuoassa. Lisää hienonnettu sipuli ja kaali, mausteet ja ohrasuurimot sekä paloitellut omenat. Lisää lihaliemi ja laita uuniin hautumaan noin 120 C noin 2-3 tunniksi. Lisää nestettä tarpeen mukaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita jäisiin karpaloihin sokeri ja anna sulaa ja survo puukauhalla soseeksi.

Laskiaismunkit (10 annosta)

LaskiaismunkitLaskiaismunkitCopyright MTV Oy 2004

2 dl kulutusmaitoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl kardemummaa
2,5 tl kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
n. 0,25 dl voisulaa
2 raastettua appelsiinin kuorta
rypsiöljyä paistamiseen
pinnalle
sokeria
täyte:
1 dl kuohukermaa
1/2 dl smetanaa
2 rkl appelsiinimehua
2 rkl paahdettuja mantelilastuja
2 rkl sokeria
Sekoita suola, sokeri, kardemumma, puolet jauhoista ja kuivahiiva keskenään ja lisää ne kädenlämpöiseen maitoon. Lisää loput jauhot, raastettu appelsiinin kuori ja juokseva voi. Sekoita ja anna kohota. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyörittele pieniä pullia, anna kohota. Kuumenna öljy 170 C ( voit todeta öljyn kuumuuden palalla leipää, mikäli leipä nousee heti pinnalle ja alkaa tiristä on öljy oikean lämpöistä), laske munkit öljyyn reikäkauhalla. Paista molemmin puolin ruskeaksi ja nosta kypsät munkit talouspaperin kautta sokeriin ja pyörittele kauttaaltaan. Anna jäähtyä hetki, halkaise munkit ja täytä, tarjoile kylmän maidon kera.

täyte: Sekoita kerma, sokeri ja smetana keskenään, vatkaa vaahdoksi. Lisää appelsiininmehu ja mantelinlastut, laita lusikalla munkkien väliin.

Resepti: Jyrki Sukula

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiMuistisairaus haastaa läheiset – tällainen koti on turvallinenParas sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeellaGynekologi varoittaa uudesta trendistä nuorten keskuudessa – näitä väitteitä ei pidä uskoaTätä moni mies toivoo, muttei uskalla pyytää – "Ei olla hiffattu kääntää rooleja toisinpäin"Kokeilimme auton ajamista kaihin kanssa – rallilegenda Marcus Grönholm järkyttyi: "Voiko tällaisia olla liikenteessä?"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen18:50
    Muistisairaudet

    Muistisairaus haastaa läheiset – tällainen koti on turvallinen

  • Eilen17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • Eilen16:10
    Lifestyle

    Gynekologi varoittaa uudesta trendistä nuorten keskuudessa – näitä väitteitä ei pidä uskoa

  • Eilen15:15
    Miehet

    Tätä moni mies toivoo, muttei uskalla pyytää – "Ei olla hiffattu kääntää rooleja toisinpäin"