24.10. Syksyinen puolukkaleipä ja yrttivoi

Rouheinen puolukkavuokaleipä

  • 0,5 l vettä
  • 1,2 l hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl puolukoita
  • 1 pussi n. 11 g kuivahiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 1 dl kauraleseitä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Liuota kuivahiiva 42 asteiseen veteen ja sekoita hyvin. Lisää suola, siirappi, puolukat, kauraleseet sekä puolet jauhoista. Sekoita taikinaa ja lisää hiljalleen jauhoja niin, että se muuttuu kimmoisaksi. Lisää lopuksi öljy taikinaan jotta se irtoaa käsistä. Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kahteen leipävuokaan. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi liinan alla. Voitele sen jälkeen se oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle puolukoita sekä auringonkukansiemeniä. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 min ajan.

Vaahdotettu yrttivoi

  • 250 g pehmeää voita
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl valkoista balsamicoa tai viinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Vaahdota pehmeä voi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita hyvin ja tarjoile viilennetty kuohkea voin ja tuoreen leivän kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat