23-vuotias ruotsalaisnainen muutti asumaan Wayne Gretzkyn luokse: "Tällaisen mahdollisuuden saa vain kerran elämässä"

23-vuotias Paulina Wulcan muutti Ruotsista asumaan kiekkolegenda Wayne Gretzkyn luokse. Hänen työtehtävänään on auttaa kiekkoilijan 16-vuotiasta tytärtä Emmaa nousemaan tenniksen huipulle. 

Gretzky on ennätyksillään kaikkien aikojen jääkiekkoilija. Wulcanille Gretzky on tuttu, sillä hänen perheensä on todellinen jääkiekkoperhe. Nyt hän asuu kausittain Gretzkyn perheen kanssa Yhdysvaltojen Thousands Oaksissa, joka sijaitsee Los Angelesin pohjoispuolella. Se, että hän päätyi Gretzkyn perheen luokse, oli silkkaa sattumaa.

– Olen pelannut tennistä koko elämäni ajan. Edellinen valmentajani tunsi perheen jo aiemmin. Hän kertoi, että he etsivät jotakuta auttamaan Emmaa tenniksessä. Hän oli tuolloin suositellut minua, Wulcan sanoo.

Wulcan ei empinyt tilaisuutta hetkeäkään, vaan matkusti heti vuoden 2018 joulukuussa Yhdysvaltoihin.

– En uskonut, että se toteutuisi, mutta, kun istuin lentokoneessa, oli se uskomatonta. Olin erittäin hermostunut, sillä en ollu koskaan puhunut heidän kanssaan tai nähnyt heitä. He ovat kuitenkin erittäin maanläheisiä ja nöyriä ihmisiä. Pääsen viettämään vapaa-aikaa heidän kanssaan ja osallistumaan heidän arkeen ja elämään, Wulcan kertoo.

Ruotsalainen muutti pienestä reilun 15 000 asukkaan Mariestadin kaupungista miljoonakaupunki Los Angelesiin. Muutos oli Wulcanille merkittävä.

– Se ei ole mitään sellaista, mihin olisit normaalisti tottunut. Isoja taloja, upeita autoja ja sairaan hienoa aluetta, jossa asuu muita mahtavia ihmisiä, Wulcan toteaa.

Hän matkusti ensimmäisellä kerralla kolmeksi viikoksi Yhdysvaltoihin. Sen jälkeen hän palasi Ruotsiin tenttiä varten. Gretzkyn perhe tykästyi Wulcaniin ja tahtoi hänen palaavan mahdollisimman nopeasti.

– He halusivat minun palaavan heti, kun tentti oli ohi. Se on merkki siitä, että tekee hyvää työtä, Wulcan sanoo.

Tammikuussa 2019 hän matkusti takaisin toisen kerran ja oli siellä kahden kuukauden ajan, kunnes hänen viisumi loppui. Wulcan on nyt viettänyt kolme viikkoa Ruotsissa ja palaa takaisin kolmeksi kuukaudeksi Yhdysvaltoihin.

– Se tuntuu mahtavalta päästä tekemään tätä ja toivottavasti voin saada työviisumin, että voin olla pidemmänkin aikaa heidän luonaan, Wulcan toteaa.

Wulcan on itsekin pelannut tennistä kilpatasolla, mutta nyt hän omistautuu Emman kehitykselle. Hän aikoo palata takaisin kilpakentille myöhemmin.

– Nyt juuri keskittyminen on Emmassa, mutta pelaamme vastakkain samalla kun harjoittelemme. Ajatus on se, että alan pelaamaan kilpatasolla sitten, kun Emma on tarpeeksi vanha samoihin kilpailuihin, Wulcan päättää.

Lue myös:

    Uusimmat