Yrttikuorrutettu jänis
- 4 jäniksen fileetä à 130g
- voita paistamiseen
- suolaa
- valkopippuria
- kuorrute:
- 50 g yrttejä (persilja, basilika, timjami)
- 50 g voita
- 1 siivu paahtoleipää kantattuna
- 20 g parmesaanijuustoa
- 1 valkosipulin kynsi
- valkopippuria
Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä niin, että ainekset hienontuvat sileäksi tahnaksi.
Kauli kuorrute kahden leivinpaperin väliin noin 2 mm paksuiseksi levyksi. Laita kuorrute pakkaseen jäähtymään.
Puhdista jäniksen fileet kalvoista ja mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Ruskista fileet nopeasti kuumalla pannulla voin kera.
Nosta fileet uunipellille ja leikkaa jäähtyneestä kuorrutteesta sopivan kokoinen pala fileen päälle. Kypsennä 180 asteisessa uunissa 6 minuuttia.
