23.11. Yrttikuorrutettua jäniksen fileetä, portviinikastiketta ja perunamuffinssit

Yrttikuorrutettu jänis

  • 4 jäniksen fileetä à 130g
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • valkopippuria
  • kuorrute:
  • 50 g yrttejä (persilja, basilika, timjami)
  • 50 g voita
  • 1 siivu paahtoleipää kantattuna
  • 20 g parmesaanijuustoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • valkopippuria

Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä niin, että ainekset hienontuvat sileäksi tahnaksi.

Kauli kuorrute kahden leivinpaperin väliin noin 2 mm paksuiseksi levyksi. Laita kuorrute pakkaseen jäähtymään.

Puhdista jäniksen fileet kalvoista ja mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Ruskista fileet nopeasti kuumalla pannulla voin kera.

Nosta fileet uunipellille ja leikkaa jäähtyneestä kuorrutteesta sopivan kokoinen pala fileen päälle. Kypsennä 180 asteisessa uunissa 6 minuuttia.

Portviinikastike

  • 0,5 l lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • 0,5 dl portviiniä
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 100 g selleriä
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuori ja paloittele kasvikset. Paahda niitä kattilassa hetken aikaa ja lisää etikka. Keitä kunnes etikka on lähes kokonaan haihtunut.

Lisää punaviini ja keitä hetken aikaa. Lisää lihaliemi ja mausteet. Keitä kunnes jäljellä on puolet.

Lisää portviini ja keitä kunnes jäljellä on puolet. Suurusta tarvittaessa maizenalla.

Perunamuffinssit

  • 200 g soseutettua perunaa
  • 50 g voita
  • 2 valkuaista
  • suolaa
  • valkopippuria

Mausta perunasose suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja voilla.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää perunasoseeseen. Voit maustaa muffinssit erilaisilla yrteillä, sienillä tai kasviksilla.

Laita massaa voideltuun muffinssivuokaan puoleen väliin ja paista 180 asteisessa uunissa kypsäksi.

Reseptit: Keittiömestari Arto Rastas ja Teresa Välimäki / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat