Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

22.8.2002 Porsaanluut ja monen pavun salaatti

Julkaistu 27.08.2002 11:59

Vieraana amerikansuomalainen Eino Nurminen Kaliforniasta valmistamassa "spare ribsejä" eli porsaanluita omalla mausteseoksellaan sekä monen pavun salaattia.

Amerikan Einon porsaanluut

Amerikan Einon possunkylkeäAmerikan Einon possunkylkeäCopyright MTV Oy 2002

1 kg (pari pätkää) porsaan luita (grillikylkeä)
kanelisokeria
mustapippuria, suolaa
valkosipulia
öljyä

2 sipulia
2 paprikaa (erivärisiä)
4 - 5 varsisellerin vartta
2 - 3 omenaa
suolaa, mustapippuria
paprikajauhetta
maustepippuria
laakerinlehtiä
valkosipulia

1. Hiero porsaanluihin vähän öljyä, sekä mausteiksi sokeria, mustapippuria, suolaa, sekä murskattua valkosipulia.
2. Paahda luita hetki uunissa grillivastuksen alla tai grilliritilällä. Nosta uunivuokaan tai -pannulle.
3. Leikkaa sipulit ja paprikat renkaiksi, omenat (siemenkota poistettu) renkaiksi tai viipaleiksi ja varsiselleri viipaleiksi.
4. Levitä kasvikset ja murskattu valkosipuli luiden päälle. Ripottele sekaan mausteet.
5. Peitä leivinpaperilla ja vedä päälle alumiinifolio tiiviisti.
6. Kypsennä uunissa noin 200 asteessa 45-60 min. tai kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä ja liha irtoaa luista. Tarjoa riisin tai perunan ja papusalaatin kanssa.

Monen pavun salaatti

Monen pavun salaatti

vihreitä papuja vahapapuja
0,5 - 1 prk ruskeita tai valkeita papuja
0,5 - 1 prk kahviherneitä (carbanso)
1 - 2 punasipuli
1 paprika
varsiselleriä
suolaa, mustapippuria
viinietikkaa
öljyä
salaatinlehtiä
persiljaa

1. Keitä vihreät ja vahapavut kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta tölkkipavut.
2. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi tai silpuksi ja paprika kuutioksi. Viipaloi varsisellerin varret ohuiksi.
3. Mausta salaatti suolalla, pippurilla, persiljasilpulla, viinietikalla ja öljyllä ja sekoita hyvin.
4. Kaada salaatinlehtien päälle laakeaan kulhoon.

- Toim. Kati Nappa
> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 2

Lisää aiheesta:

Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaaNikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"
Lifestyle
Monen pavun salaatti
Copyright MTV Oy 2002

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Verkkohuijaukset

    Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!

  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa