22.8.2002 Porsaanluut ja monen pavun salaatti

Vieraana amerikansuomalainen Eino Nurminen Kaliforniasta valmistamassa "spare ribsejä" eli porsaanluita omalla mausteseoksellaan sekä monen pavun salaattia.

Amerikan Einon porsaanluut

1 kg (pari pätkää) porsaan luita (grillikylkeä)
kanelisokeria
mustapippuria, suolaa
valkosipulia
öljyä

2 sipulia
2 paprikaa (erivärisiä)
4 - 5 varsisellerin vartta
2 - 3 omenaa
suolaa, mustapippuria
paprikajauhetta
maustepippuria
laakerinlehtiä
valkosipulia

1. Hiero porsaanluihin vähän öljyä, sekä mausteiksi sokeria, mustapippuria, suolaa, sekä murskattua valkosipulia.
2. Paahda luita hetki uunissa grillivastuksen alla tai grilliritilällä. Nosta uunivuokaan tai -pannulle.
3. Leikkaa sipulit ja paprikat renkaiksi, omenat (siemenkota poistettu) renkaiksi tai viipaleiksi ja varsiselleri viipaleiksi.
4. Levitä kasvikset ja murskattu valkosipuli luiden päälle. Ripottele sekaan mausteet.
5. Peitä leivinpaperilla ja vedä päälle alumiinifolio tiiviisti.
6. Kypsennä uunissa noin 200 asteessa 45-60 min. tai kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä ja liha irtoaa luista. Tarjoa riisin tai perunan ja papusalaatin kanssa.

Monen pavun salaatti

vihreitä papuja vahapapuja
0,5 - 1 prk ruskeita tai valkeita papuja
0,5 - 1 prk kahviherneitä (carbanso)
1 - 2 punasipuli
1 paprika
varsiselleriä
suolaa, mustapippuria
viinietikkaa
öljyä
salaatinlehtiä
persiljaa

1. Keitä vihreät ja vahapavut kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta tölkkipavut.
2. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi tai silpuksi ja paprika kuutioksi. Viipaloi varsisellerin varret ohuiksi.
3. Mausta salaatti suolalla, pippurilla, persiljasilpulla, viinietikalla ja öljyllä ja sekoita hyvin.
4. Kaada salaatinlehtien päälle laakeaan kulhoon.

Lue myös:

    Uusimmat