21.9. Pinaattipasta ja lakkakääretorttu

Pinaattipasta

  • 500 g fusillipastaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä kuullotukseen
  • 2 pss pakastepinaattia (n. 300g)
  • 1-2 dl kasvislientä
  • 1 pkt kotijuustoa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • parmesanjuustoa koristeluun

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä hetki. Lisää sulaneet pinaatit, kasvisliemi ja mausteet. Anna kiehua hetken aikaa. Murusta kotijuusto kastikkeen joukkoon ja tarjoile fusillipastan kanssa. Raasta päälle vielä parmesania juuri ennen tarjoilua.

Lakkakääretorttu

  • Pohja:
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • Täyte:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl lakkahilloa

Valmista ensin pohja. Vaahdota kanamunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne hyvin sekoittaen seokseen. Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista kypsäksi 250 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Sirottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa torttulevy vielä kun se on lämmin sokerisen leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi kääretorttulevyn pohjasta. Irrottamista helpottaa, kun kastat paperia vähän.

Vatkaa kermavaahto sokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita juusto kermavaahdon joukkoon. Levitä torttupohjalle lakkahillo ja sen päälle kermavaahto-juustoseos. Kääri torttu ja tarjoile heti.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat