Mainos

2009 - MTV3:n lukiovertailu: Helsingin SYK ykkönen

Helsingin Suomalainen yhteiskoulu on MTV3:n lukiovertailun ykkönen vuonna 2009. SYK:sta kirjoitettiin niukasti paremmin kuin kakkosesta, niin ikään helsinkiläisestä Ressun lukiosta.

Vuonna 2008 listan kärjessä oli myös Helsingin SYK.

MTV3 on tehnyt lukiovertailuja 2002-2005 sekä nyt 2008-2009. Suomessa on noin nelisenkymmentä lukiota, jotka ovat vuodesta toiseen kärkipäässä.

Koko maan keskiarvo oli 24,0. Paras yksittäinen tulos oli 63 puoltoääntä. Kirjoittaja on Lappeenrannan lyseon lukiosta.

Tässä viisi parasta:

1. Helsingin suomalainen yhteiskoulu 34,6 (oppilaiden keskiarvo puoltoäänissä)

2. Ressun lukio (Helsinki) 34,1

3. Helsingin Ranskalais-Suomalainen lukio 33,2

4. Helsingin normaalilyseo 32,9

5. Tampereen klassillinen lukio 32,2

Katso kaikkien lukioiden tulokset tästä: MTV3:n lukiovertailu 2009

Aiheesta 27.5.:

Lue myös jutut 26.5:

Viime vuosien juttuja:

2002:

2003:

2005:

2007:

Viime vuonna MTV3:n uutiset sai yo-tulokset ensi kertaa sähköisessä muodossa. 2002-2005 tiedot kerättiin käsin ylioppilastutkintolautakunnan rekisteristä. Käsin kerätyissä tiedoissa käytössä on ollut vain lukioittain lasketut puoltoäänien keskiarvot. Sähköisessä rekisterissä on sen sijaan jokaisen ylioppilaan jokaisen aineen arvosana. Henkilötietoja MTV3:n käytössä ei ole.

Laajemmasta aineistosta saa huomattavasti enemmän tietoa enemmän. Viime vuonna selvisi mm, että ruotsin kirjoitti 73 % ylioppilaista.

Mikä vertailu?

Vertailu perustuu menestykseen yo-kirjoituksissa. Jokainen tutkintoon sisältyvä aine tuottaa pisteitä eli puoltoääniä. Laudaturista saa 7 pistettä, eximiasta 6, magnasta 5, cum laudesta 4, lubenterista 3 ja approbaturista 2.

Jokaisen yo-kirjoittajan puoltoäänistä lasketaan lukiokohtainen keskiarvo. Puoltoäänimäärä kertoo siis kirjoittajien keskiarvon.

MTV3 on alusta alkaen käyttänyt vertailussaan kaikkien kirjoitettujen aineiden puoltoäänimäärää, eikä vain pakollisia aineita, kuten jotkut muut tiedotusvälineet viime vuonna.Puoltoääni-mittari antaa hyvän kuvan sekä laadusta että määrästä. Parhaisiin tuloksiin yltävissä kouluissa kirjoitetaan sekä paljon että hyvin

Vertailuun on otettu mukaan kaikki tänä keväänä ylioppilastutkinnon suorittaneet, myös ne jotka eivät saaneet lukion päättötodistusta.

Aikuislukiot on erotettu omaksi ryhmäkseen, sillä niiden tulokset poikkeavat päivälukioista niin selvästi, eikä niitä ei ole järkevää verrata toisiinsa.

Katso Kitta Ahlforsin juttu (Huomenta Suomen uutiset 27.5.2009)

MIKSI KOILLIS-HELSINGIN LUKIO EI MENESTY?

MIKSI SYK JA RESSU MENESTYVÄT?

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.