Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

20.11. Kaali-jauhelihapiirakka ja glögimarinoidut marjat

Julkaistu 20.11.2006 00:00

Kaali-jauhelihapiirakka

  • 2 pakettia pakastevoitaikinaa
  • 1 pieni valkokaali
  • 2 sipulia
  • 1-2 dl kasvislientä
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 3 rkl hunajaa tai siirappia
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl meiramia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka ruokaöljyä
  • voiteluun: 1 kananmuna

Ota voitaikinat huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen valmistusta. Suikaloi kaali ja sipulit. Kuumenna korkeareunaisessa kasarissa tilkka öljyä ja lisää suikaleet. Paista kunnes kaali saa hieman väriä ja lisää hunaja tai siirappi, timjami, meirami, suola ja mustapippuri. Hauduta kaali- ja sipulisuikaleet kypsäksi miedolla lämmöllä. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Yhdistä kasvissuikaleet, jauheliha ja keitetty riisi. Kauli toinen voitaikinalevy ja painele se leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai vuokaan pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte taikinalle. Kauli toinen levy uunipannua hieman isommaksi levyksi ja nosta se täytteen päälle kanneksi. Painele reunat hyvin kiinni esim. haarukalla. Pistele kanteen muutama reikä ja voitele piirakka kananmunalla. Halutessasi voit tehdä kanteen voitaikinasta koristeita. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Marjasalaatti

  • 1 l pakastemarjoja
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vettä
  • 1 maustepussi glögimausteita
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl valmista omena-kanelirahkaa
  • 1 dl kuohukermaa

Mittaa kattilaan sokeri, glögimausteet ja halkaistu vaniljatanko. Keitä kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Jäähdytä. Sulata marjat hellävaraisesti. Sekoita jäähtynyt glögiliemi vielä kohmeisten marjojen joukkoon. Vaahdota kerma ja sekoita se rahkan kanssa. Lusikoi marjoja ja lientä annosmaljoihin ja viimeistelle omena-kanelirahkalla.

Reseptit: Teresa Välimäki

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."