Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

20.11. Kaali-jauhelihapiirakka ja glögimarinoidut marjat

Julkaistu 20.11.2006 00:00

Kaali-jauhelihapiirakka

  • 2 pakettia pakastevoitaikinaa
  • 1 pieni valkokaali
  • 2 sipulia
  • 1-2 dl kasvislientä
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 3 rkl hunajaa tai siirappia
  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl meiramia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka ruokaöljyä
  • voiteluun: 1 kananmuna

Ota voitaikinat huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen valmistusta. Suikaloi kaali ja sipulit. Kuumenna korkeareunaisessa kasarissa tilkka öljyä ja lisää suikaleet. Paista kunnes kaali saa hieman väriä ja lisää hunaja tai siirappi, timjami, meirami, suola ja mustapippuri. Hauduta kaali- ja sipulisuikaleet kypsäksi miedolla lämmöllä. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Yhdistä kasvissuikaleet, jauheliha ja keitetty riisi. Kauli toinen voitaikinalevy ja painele se leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun tai vuokaan pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte taikinalle. Kauli toinen levy uunipannua hieman isommaksi levyksi ja nosta se täytteen päälle kanneksi. Painele reunat hyvin kiinni esim. haarukalla. Pistele kanteen muutama reikä ja voitele piirakka kananmunalla. Halutessasi voit tehdä kanteen voitaikinasta koristeita. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Marjasalaatti

  • 1 l pakastemarjoja
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vettä
  • 1 maustepussi glögimausteita
  • 1 vaniljatanko
  • 2 dl valmista omena-kanelirahkaa
  • 1 dl kuohukermaa

Mittaa kattilaan sokeri, glögimausteet ja halkaistu vaniljatanko. Keitä kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Jäähdytä. Sulata marjat hellävaraisesti. Sekoita jäähtynyt glögiliemi vielä kohmeisten marjojen joukkoon. Vaahdota kerma ja sekoita se rahkan kanssa. Lusikoi marjoja ja lientä annosmaljoihin ja viimeistelle omena-kanelirahkalla.

Reseptit: Teresa Välimäki

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Autoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleenNooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvultaKarmean onnettomuuden jälkeen Maarit arvasi seuraukset – "Enkö mä kävele enää?"Tunnistatko seksiasennot kuvista? Selvitä testin avullaHelppo lohipasta on kestosuosikki: Kaikki haluavat Kari Aihiselta tämän ohjeenKyllästyttääkö löhöily? Kuuden liikkeen helppo jumppa tekee hyvää!

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija, ovatko nämä järjestelmät pois päältä autossasi? Nyt kannattaa miettiä uudelleen

  • 08:16
    Ruoka

    Nooran ja Petran helposta lohikakusta tuli viraalihitti – luotto-ohje peräisin 1980-luvulta

  • 06:39
    Asian ytimessä.doc

    Karmean onnettomuuden jälkeen Maarit arvasi seuraukset – "Enkö mä kävele enää?"

  • Eilen19:01
    Testit

    Tunnistatko seksiasennot kuvista? Selvitä testin avulla

  • Eilen17:04
    Ruoka

    Helppo lohipasta on kestosuosikki: Kaikki haluavat Kari Aihiselta tämän ohjeen