20.1 Paistettua madetta ja sitruunaperunoita

Paistettua madetta

  • 700 g madefileetä
  • 2 tl kapriksia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1dl ruisjauhoja
  • 1 sitruuna
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Poista matikasta keskiruoto ja leikkaa se sormen paksuisiksi paloiksi. Pyöritä palat ruisjauhoissa. Paista kalapaloja kuumalla pannulla voissa muutama minuutti. Kun ne ovat kullanruskeita lisää mukaan kaprikset, hienonnettu basilika ja sitruunan mehu. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla.

Sitruunaperunat

  • 10 puikulaperunaa
  • 2 rkl voita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl persiljaa

Keitä perunat kuorittuina suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Sekoita kuumien perunoiden joukkoon voi, sitruunan raastettu kuori ja persilja. Tarjoile heti.

Reseptit: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat