Mainos

2 Google-hakua tuottaa päästöjä yhtä paljon kuin teeveden keitto

Kahden Google-haun tekeminen tuottaa yhtä paljon hiilidioksidipäästöjä kuin teeveden kuumentaminen kiehuvaksi, paljastaa tuore tutkimus. Tutkimuksesta kertoo brittilehti Times verkkosivuillaan.

Harvardin yliopiston tutkijan Alex Wissner-Grossin mukaan yksi Google-haku tuottaa noin 7 grammaa hiilidioksidia.

-Googlella on valtavia tiedonkäsittelykeskuksia ympäri maailmaa, jotka kuluttavat paljon energiaa. Google-haulla on ehdottomasti ympäristövaikutuksia, Wissner-Gross sanoo.

Tutkijan mukaan Googlen korkeat hiilidioksidipäästöt johtuvat siitä, miten sen hakutoiminto toimii. Googlessa haut eivät mene vain yhdelle serverille, vaan usealle jotka kilpailevat keskenään.

-Google on hyvin tehokas, mutta sen tärkein huolenaihe on tehdä hauista nopeita. Siksi sillä on paljon ylimääräistä kapasiteettia, joka syö paljon energiaa, Wissner-Gross selittää.

Google ei julkaise tietoja energiankulutuksestaan. Se ei ole myöskään kertonut, missä sen tietojenkäsittelykeskukset sijaitsevat.

Wissner-Gross on tehnyt laskelmia myös muun internetinkäytön hiilidioksidipäästöistä. Yksinkertaisen verkkosivun selaaminen tuottaa noin 0,02 grammaa hiilidioksidia sekunnissa. Jos sivuilla on paljon kuvia tai animaatiota ja videoita, hiilidioksidin määrä kymmenkertaistuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.