2.8. Grillatut perunat

Valkosipuli-pekoniperunat

  • keskikokoisia perunoita
  • amerikanpekonia
  • valkosipulia
  • öljyä
  • suolaa

Valitse jauhoinen perunalajike, esimerkiksi Rosamunda tai Van Gogh. Pese ja halkaise perunat ja sivele ne kauttaaltaan öljyisellä valkosipulimurskalla. Ripottele niihin myös hiukan suolaa. Perunoita ei tarvitse kuoria. Kietaise pekoni perunan ympäri ja grillaa välillä käännellen kypsäksi. Tarjoa sellaisenaan tai lisäkkeenä vaikkapa pihville.

Makkaraperunat ja tomaatti-sipulisalaattia

  • suuria perunoita
  • nakkeja
  • öljyä
  • suolaa
  • tomaattia
  • sipulia
  • etikkaa
  • mustapippuria
  • basilikaa

Valitse jauhoinen perunalajike, esimerkiksi Rosamunda tai Van Gogh. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä niin, että ne eivät hajoa ja anna jäähtyä. Tee pitkittäinen reikä perunaan omenaporalla ja tunge nakki reikään. Sivele perunan pintaa öljyä ja grillaa sen verran, että sisällä oleva nakki kuumenee.

Tee lisäksi tomaatti-sipulisalaattia viipaloimalla tomaatit ja sipulit kerroksittain kulhoon ja maustamalla ne suolalla, etikalla, basilikalla ja öljyllä. Tarjoa makkaraperunoiden kanssa ketsuppia, sinappia ja tulista chilikastiketta.

Pekonitomaatit & pekonisipulit

Perunan tilalta pekoniin voi samalla periaatteella kääräistä esimerkiksi tomaattia tai sipulia.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat