2.8. Grillattua kotijuustoa ja pitaleipää grillissä

  • 2 pkt kotijuustoa
  • 1 pkt, noin 150 g pekonia

Leikkaa kotijuustosta pitkulaisia siivuja. Kääri ne pekoniin ja grillaa niin kauan, että pekoni on hieman ruskistunut. Kuumenna lopuksi pitaleivät grillissä ja täytä ne grillatulla juustolla, kastikkeella ja tomaatti-kukkakaalisalaatilla.

Kylmä jogurttikastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 pieni punasipuli
  • suolaa

Silppua punasipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Pidä kylmässä tarjoiluun asti. Tarjoile pitaleivän välissä.

Tomaatti-kukkakaalisalaatti

  • 0,5 pieni kukkakaali
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 dl silputtuja yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • sormisuolaa
  • mustapippurirouhetta

Irrota kukkakaalista kukinnot ja silppua ne hienoksi. Kuutioi kirsikkatomaatit ja silppua yrtit. Sekoita kukkakaali, tomaatit ja yrtit ja mausta ne öljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile pitaleivän välissä.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat