- 2 pkt kotijuustoa
- 1 pkt, noin 150 g pekonia
Leikkaa kotijuustosta pitkulaisia siivuja. Kääri ne pekoniin ja grillaa niin kauan, että pekoni on hieman ruskistunut. Kuumenna lopuksi pitaleivät grillissä ja täytä ne grillatulla juustolla, kastikkeella ja tomaatti-kukkakaalisalaatilla.
Kylmä jogurttikastike
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 pieni punasipuli
- suolaa
Silppua punasipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Pidä kylmässä tarjoiluun asti. Tarjoile pitaleivän välissä.
Tomaatti-kukkakaalisalaatti
- 0,5 pieni kukkakaali
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 dl silputtuja yrttejä esim. persiljaa ja basilikaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- sormisuolaa
- mustapippurirouhetta
Irrota kukkakaalista kukinnot ja silppua ne hienoksi. Kuutioi kirsikkatomaatit ja silppua yrtit. Sekoita kukkakaali, tomaatit ja yrtit ja mausta ne öljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile pitaleivän välissä.
Reseptit: Sanna Miettunen