2.5.2002 Viikonlopun menu, mm. kaalisalaattia, possupaistosta ja suklaakakkua

Uuden sadon kaalisalaatti
-
Perunamuusin alle piilotettu possupaistos
-
Suklaakakku

Uuden sadon kaalisalaatti


uuden sadon kaalia
pätkä kurkkua
tilliä tai basilikaa

kastike:

4 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
mustapippuria

1. Raasta tai suikaloi kaali ja kurkku.
2. Sekoita keskenään kastikkeen aineet ja kaada salaatin joukkoon. Lisää hienonnetut yrtit, sekoita ja anna maustua kylmässä jonkin aikaa. Tarjoa leivän kanssa.

Perunamuusin alle piilotettu possupaistos

1-2 pss pakastettua muusiainesta tai noin 800 g jauhoisia perunoita
maitoa
rasvaa, suolaa
2 kevätsipulia
0,5 -1 tl kurkumaa

n.400 g porsaan lapaa tai suikalelihaa
1 sipuli
2 tl öljyä
suolaa, mustapippuria
1 prk tomaattimurskaa
2-3 tl yrttisekoitusta
2 pss pakastevihanneksia
2-3 kevätsipulia
1. Suikaloi sipuli ja porsaan lapa.
2. Paista kummatkin kevyesti oljyssä. Mausta hyvin ja lisää tomaattimurska ja hauduta lihasta riippuen 15-20 minuuttia.
3. Valmista muusi pussin ohjeen mukaan tai kuori ja paloittele perunat, keitä pehmeiksi vähässä vedessä ja valmista muusiksi. Lisää joukkoon pieneksi silputtu kevät- tai ruohosipuli. Värjää muusi halutessasi keltaiseksi kurkumalla.
4. Jos tarjoat ruuan heti, lisää kasvikset lihan joukkoon ja anna hautua noin 10 minuuttia kasviksista riippuen. Nosta liha ja kasvikset liemineen uunivuokaan (2- 2,5 l) ja levitä muusi pinnalle. Vedä muusin pinnalle haarukalla "harjanteita"
5. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
6. Jos tarjoat ruoan vasta seuraavana päivänä, jäähdytä kypsä lihakastike, lisää pakastevihannekset ja kevätsipuli joukkon ja kaada seos vuokaan. Peitä jäähtyneellä perunamuusilla. Suojaa kannella tai foliolla. Säilytä kylmässä esim kylmälaukussa mökkimatkan ajan.
7. Paista uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia uunin alaritilällä, kunnes ruoka on läpeensä kuumaa.

Tahmea suklaakakku

100 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaota
1-2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

1. Sulata rasva ja lisää joukkoon sokeri ja munat.
2. Sekoita kaakao ja vaniljasokeri jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan siivilän läpi.
3. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan (halkaisija 24 cm).
4. Kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä tahmean kosteaksi.
5. Tarjoa kakku jälkiruokana tai kahvikakkuna sellaisenaan tai jäätelön tai kermavaahdon ja marjojen tai hedelmäpalojen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat