2.4.2002 Spagettikastike ja vegetaarinen kaalilaatikko

5 dl soijarouhetta
2 sipulia
2 porkkanaa
tilkka öljyä
1 prk tomaattimurskaa
vettä tai kasvislientä
yrttimausteita
mustapippuria

1. Liota soijarouhetta vedessä ohjeen mukaan.
2. Suikaloi sipulit ja porkkanat ja kuullota ne öljyssä.
3. Lisää soijarouhe ja tomaattimurska sekä tarvittava määrä vettä tai kasvislientä.
4. Mausta hyvin ja hauduta noin 30 minuuttia.
5. Tarjoa spagetin ja juustoraasteen kera.

Vegetaarinen kaalilaatikko

2 dl täysjyväriisiä
0,5 l kasvislientä
1 l silputtua keitettyä keräkaalia
2 dl soijarouhetta
3 dl soijakermaa
suolaa
siirappia
valkopippuria

1. Anna soijarouheen turvota kasvisliemessä puolisen tuntia.
2. Keitä riisi ja kaali erikseen.
3. Sekoita ainekset, lisää kerma ja mausteet.
4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin tunnin ajan.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat