Mainos

2.3 Suklaakakku

  • Kakku:
  • 175 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 2 rkl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki ja lisää ne voimakkaasti voi-sokerivaahtoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes tikulla kypsyyttä kokeiltaessa taikina ei enää tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kahteen osaan.

  • Täyte ja kuorrute:
  • 150 g voita
  • 8 dl tomusokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 0,5-1 dl maitoa

Vatkaa voi kuohkeaksi ja lisää siihen vähitellen tomusokeri. Lisää myös kaakaojauhe sekä maitoa vähitellen niin, että täytteestä tulee sopivan paksuista. Täytä ja kuorruta kakku ja tarjoile.

Resepti: Alex Nurmi

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.