Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

19.3.2004 Kanankoipia ja caponata-vihanneksia sekä valkosipulileipää (4 annosta)

Julkaistu 19.03.2004 06:00(Päivitetty 19.03.2004 14:15)

Kanankoivet

KanankoivetCopyright MTV Oy 2004

Kanankoivet

  • 4 kpl broilerin koipireisiä
  • 2 oksaa timjamia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • suola
  • sokeria
  • valkopippuria

Tee koipireisiin viiltoja veitsellä ja hiero pintaan sitruunamehua, murskattua valkosipulia sekä hienonnettua timjamia. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna koipien maustua hetki. Sipaise koipien pintaan lopuksi oliiviöljy ja lado koivet uunivuokaan. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää päälle puolitetut kirsikkatomaatit ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.

Caponata-vihannekset

  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • ½ varsiselleri
  • ½ kesäkurpitsaa
  • ½ munakoiso
  • 2 rkl kaprista
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • valkopippuria
  • timjamia
  • kuivattua chiliä

Lohko kaikki vihannekset reiluiksi lohkoiksi. Ripottele munakoisolohkoille hieman suolaa ja anna niiden itkettyä hetki. Painele lohkot kuiviksi talouspaperilla. Paista munakoisot oliiviöljyssä, lisää sipuli ja paista hetki. Lisää sitten muut kasvikset sekä mausteet ja hauduta kypsäksi omassa liemessään miedolla lämmöllä.

Valkosipulileipä

  • 1 patonki
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pallo mozzarellaa
  • persiljaa
  • valkopippuria

Murskaa valkosipulit ja hienonna persilja. Leikkaa viiltoja patonkiin noin 3 cm välein. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja sivele ne valkosipuli-persiljamurskalla. Laita jokaiseen patongin viiltoon maustettu mozzarellaviipale. Kuumenna uunissa kanan kanssa viimeiset 10 minuuttia.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikorttiVuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpalojaOletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajilleVoiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:15
    Ruoka

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti

  • 09:02
    Juhlapyhät

    Vuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!

  • 08:14
    Takaisinvedot

    Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpaloja

  • 06:46
    Lemmikit

    Oletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajille

  • Eilen18:58
    Influenssa

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla