19.3.2004 Kanankoipia ja caponata-vihanneksia sekä valkosipulileipää (4 annosta)

Kanankoivet

Kanankoivet

  • 4 kpl broilerin koipireisiä
  • 2 oksaa timjamia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • suola
  • sokeria
  • valkopippuria

Tee koipireisiin viiltoja veitsellä ja hiero pintaan sitruunamehua, murskattua valkosipulia sekä hienonnettua timjamia. Mausta vielä suolalla ja pippurilla. Anna koipien maustua hetki. Sipaise koipien pintaan lopuksi oliiviöljy ja lado koivet uunivuokaan. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia. Lisää päälle puolitetut kirsikkatomaatit ja jatka paistamista noin 10 minuuttia.

Caponata-vihannekset

  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • ½ varsiselleri
  • ½ kesäkurpitsaa
  • ½ munakoiso
  • 2 rkl kaprista
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • valkopippuria
  • timjamia
  • kuivattua chiliä

Lohko kaikki vihannekset reiluiksi lohkoiksi. Ripottele munakoisolohkoille hieman suolaa ja anna niiden itkettyä hetki. Painele lohkot kuiviksi talouspaperilla. Paista munakoisot oliiviöljyssä, lisää sipuli ja paista hetki. Lisää sitten muut kasvikset sekä mausteet ja hauduta kypsäksi omassa liemessään miedolla lämmöllä.

Valkosipulileipä

  • 1 patonki
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pallo mozzarellaa
  • persiljaa
  • valkopippuria

Murskaa valkosipulit ja hienonna persilja. Leikkaa viiltoja patonkiin noin 3 cm välein. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja sivele ne valkosipuli-persiljamurskalla. Laita jokaiseen patongin viiltoon maustettu mozzarellaviipale. Kuumenna uunissa kanan kanssa viimeiset 10 minuuttia.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat