18-vuotias suomalainen huippulupaus siirtyy Ranskaan – "Paras vaihtoehto"

Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Juho Rantala toivoo Veikkausliigaan enemmän kasvattajaseuriksi profiloituneita joukkueita – Tulosruutu tutustui useita huippujunioreita kehittäneen Ilveksen tuoreeseen lupaukseen Naatan Skyttään 2:24
Tulosruutu tutustui aiemmin Naatan Skyttään – katso video.

Miesten jalkapalloliigan Tampereen Ilveksen suurlupaus Naatan Skyttä, 18, siirtyy ranskalaisen Toulouse FC:n riveihin 4,5 vuoden sopimuksella, kertoi Ilves sivuillaan.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Skyttä debytoi miesten liigassa jo 16-vuotiaana kaudella 2018, ja kaikkiaan hän on pelannut 29 liigaottelua ja tehnyt niissä yhdeksän maalia. Viime kaudella huippulupauksen tahti oli upea: 16 ottelua, 7 maalia ja kaksi maalisyöttöä.

– Tämä on todella hieno mahdollisuus ja odotan jo pääseväni aloittamaan siellä. Tarkasti harkittu vaihtoehto kyseessä, olihan yhteydenottoja muistakin seuroista. Toulouse oli näistä minulle paras vaihtoehto, Skyttä kertoo.

Toulouse pelaa Ranskan toiseksi ylimmällä sarjatasolla, ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa toisena. Suomalaiseen jalkapallohistoriaan seura liittyy vahvasti, sillä Aulis Rytkönen raivasi ensimmäisenä tietä suomalaispelaajille ammattilaiskentillä tehdessään sopimuksen Toulousen kanssa vuonna 1952. 

Lue myös:

    Uusimmat