18.11.2002 Sambuusit

Sambuusipiirakat

150-200 g (2 kpl) perunaa (jauhoinen lajike)
1 prk (150 g) tonnikalaa paloina (öljyssä) TAI 150 g valkokaalia
puolikas punainen chilipaprika
puolikas vihreä paprika
1 sipuli
0,5 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
n. 1 tl suolaa

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
0,5 dl öljyä

n. 4 dl rypsiöljyä

1. Kuori, lohko ja keitä perunat kypsiksi.
2. Hienonna chili, paprika sekä sipuli ja kaalinpala tarvittaessa.
3. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää tonnikala tai kaali ja muut kasvikset. Mausta suolalla ja korianterilla.
4. Sekoita kuoritaikinan ainekset keskenään tiiviiksi ja tasaiseksi taikinaksi.
5. Muotoile taikinasta pitkä tanko ja leikkaa 10 yhtä suureen palaan. Kauli jauhotetulla pöydällä taikinapaloista 20 cm halkaisijaltaan olevia ohuita lettuja. Peitä hyvin muovipussilla, jotta ne eivät kuivu.
6. Paista letut kuivalla pannulla keskilämmöllä molemmin puolin. Älä anna ruskistua lainkaan. Peitä hyvin muovilla. Esikypsennetyt letut eivät repeydy täyttämisen aikana.
7. Sekoita tilkasta vettä ja vehnäjauhoista "liima-aine". Halkaise letut. Käännä puoliympyrän kulmat ylös ja liimaa reunasta kiinni niin, että muodostuu "jäätelötötterö". Täytä tötterö lusikallisella täytettä ja sulje kiinni kääntämällä aukinaiset reunat päällekkäin. Liimaa jälleen huolellisesti.
8. Paista sambuusit kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Varo kuumaa öljyä. Sambuusit ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Lue myös:

    Uusimmat