Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.11.2002 Sambuusit

Julkaistu 20.11.2002 14:07

SambuusipiirakatSambuusipiirakatCopyright MTV Oy 2002

150-200 g (2 kpl) perunaa (jauhoinen lajike)
1 prk (150 g) tonnikalaa paloina (öljyssä) TAI 150 g valkokaalia
puolikas punainen chilipaprika
puolikas vihreä paprika
1 sipuli
0,5 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
n. 1 tl suolaa

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
0,5 dl öljyä

n. 4 dl rypsiöljyä

1. Kuori, lohko ja keitä perunat kypsiksi.
2. Hienonna chili, paprika sekä sipuli ja kaalinpala tarvittaessa.
3. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää tonnikala tai kaali ja muut kasvikset. Mausta suolalla ja korianterilla.
4. Sekoita kuoritaikinan ainekset keskenään tiiviiksi ja tasaiseksi taikinaksi.
5. Muotoile taikinasta pitkä tanko ja leikkaa 10 yhtä suureen palaan. Kauli jauhotetulla pöydällä taikinapaloista 20 cm halkaisijaltaan olevia ohuita lettuja. Peitä hyvin muovipussilla, jotta ne eivät kuivu.
6. Paista letut kuivalla pannulla keskilämmöllä molemmin puolin. Älä anna ruskistua lainkaan. Peitä hyvin muovilla. Esikypsennetyt letut eivät repeydy täyttämisen aikana.
7. Sekoita tilkasta vettä ja vehnäjauhoista "liima-aine". Halkaise letut. Käännä puoliympyrän kulmat ylös ja liimaa reunasta kiinni niin, että muodostuu "jäätelötötterö". Täytä tötterö lusikallisella täytettä ja sulje kiinni kääntämällä aukinaiset reunat päällekkäin. Liimaa jälleen huolellisesti.
8. Paista sambuusit kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Varo kuumaa öljyä. Sambuusit ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Lisää aiheesta:

Yksinäisyys todella tappaa – näin suuret ovat erotKuoliaaksi jäätynyt kissanpentu järkytti Kouvolassa – harras toive omistajilleEthän sorru tähän herpeksen hoitoniksiin? "Heikentää tilannetta entisestään"Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aineTestasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittajaRenkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:45
    Yksinäisyys

    Yksinäisyys todella tappaa – näin suuret ovat erot

  • 05:02
    Kissat

    Kuoliaaksi jäätynyt kissanpentu järkytti Kouvolassa – harras toive omistajille

  • Eilen18:50
    Virukset

    Ethän sorru tähän herpeksen hoitoniksiin? "Heikentää tilannetta entisestään"

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • Eilen14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja