Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.11.2002 Sambuusit

Julkaistu 20.11.2002 14:07

Sambuusipiirakat

SambuusipiirakatCopyright MTV Oy 2002

150-200 g (2 kpl) perunaa (jauhoinen lajike)
1 prk (150 g) tonnikalaa paloina (öljyssä) TAI 150 g valkokaalia
puolikas punainen chilipaprika
puolikas vihreä paprika
1 sipuli
0,5 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
n. 1 tl suolaa

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
0,5 dl öljyä

n. 4 dl rypsiöljyä

1. Kuori, lohko ja keitä perunat kypsiksi.
2. Hienonna chili, paprika sekä sipuli ja kaalinpala tarvittaessa.
3. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää tonnikala tai kaali ja muut kasvikset. Mausta suolalla ja korianterilla.
4. Sekoita kuoritaikinan ainekset keskenään tiiviiksi ja tasaiseksi taikinaksi.
5. Muotoile taikinasta pitkä tanko ja leikkaa 10 yhtä suureen palaan. Kauli jauhotetulla pöydällä taikinapaloista 20 cm halkaisijaltaan olevia ohuita lettuja. Peitä hyvin muovipussilla, jotta ne eivät kuivu.
6. Paista letut kuivalla pannulla keskilämmöllä molemmin puolin. Älä anna ruskistua lainkaan. Peitä hyvin muovilla. Esikypsennetyt letut eivät repeydy täyttämisen aikana.
7. Sekoita tilkasta vettä ja vehnäjauhoista "liima-aine". Halkaise letut. Käännä puoliympyrän kulmat ylös ja liimaa reunasta kiinni niin, että muodostuu "jäätelötötterö". Täytä tötterö lusikallisella täytettä ja sulje kiinni kääntämällä aukinaiset reunat päällekkäin. Liimaa jälleen huolellisesti.
8. Paista sambuusit kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Varo kuumaa öljyä. Sambuusit ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Lisää aiheesta:

Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä