Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.1. Valkosipulikeitto ja pienet kaalipiiraat

Julkaistu 18.01.2007 00:00

Valkosipulikeitto

  • 5 kokonaista valkosipulia
  • 5 rkl voita
  • 3 isoa keitettyä ja kuorittua perunaa
  • 1 l hyvää kasvislientä
  • 2 dl silputtua persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa valkosipuleista "hatut" pois ja nosta 1 rkl voita jokaisen päälle. Kääri valkosipulit folioon ja paista niitä 200 asteessa n. 45 min kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon perunat, persilja ja purista valkosipuleiden sisukset keittoon. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Jos haluat kermaisen keiton, lisää vielä 2 dl kuohukermaa ja anna kiehahtaa.

Pienet kaalipiiraat

  • 1 pkt voitaikinalevyjä
  • 500 g valkokaalia
  • 1 sipuli
  • öljyä kuullotukseen
  • 2 rkl raastettua piparjuurta
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa

Anna voitaikinan sulaa ja leikkaa levyt kahteen osaan ja painele neliöt muffinssivuokaan. Suikaloi kaali ja sipuli. Kuullota kaalisuikaleita ja sipuleita pannulla hetki niin, että ne pehmenevät. Raasta joukkoon piparjuuri ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään 2 dl kermaa ja kananmunat, sekoita joukkoon vielä kaalipaistos. Sekoita hyvin ja nostele lusikalla täytettä voitaikinaneliöille. Paista 225 asteessa noin 20-30 min.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lisää aiheesta:

Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erotSyötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstäLöytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässäShein poisti lapsen näköiset seksinuket sivuiltaan – halpakauppasivustot syynissä Ranskassa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • 06:38
    Sydänterveys

    Syötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä

  • Eilen18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • Eilen16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä