- 800 g broilerinsiipiä
- marinadi:
- 1 tl kuivattua chiliä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kurkumaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 3 rkl soijaa
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa
Sekoita kaikki marinadin raaka-aineet keskenään sauvasekoittimella. Kaada siipien päälle ja sekoita hyvin. Anna marinoitua noin puoli tuntia. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja kaada siivet leivinpaperin päälle uunipellille. Paista siipiä 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Mausta halutessasi lopuksi kevyesti suolalla.
Feta-perunasalaatti
- 7 isoa perunaa
- 1 punasipuli
- nippu kevätsipulia
- 150-200 g fetajuustoa
- tilkka punaviinietikkaa
- 0,5 dl öljyä
- suolaa
- mustapippuria
Kuori ja keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä ja viipaloi ne. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Hienonna kevätsipuli. Sekoita edellä mainitut ainekset keskenään ja lisää mukaan etikka, öljy sekä kevyesti murskattu fetajuusto. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Resepti: Henri Alén