16-vuotias suomalainen seiväslupaus hurjana – hyppäsi sarjassaan kaikkien aikojen kakkoseksi

Tommi Holttinen taivutti Someron juhannusaaton seiväshyppykilpailun voittoon kauden kotimaisella kärkituloksella 540. Toiseksi sijoittunut Juho Alasaari nousi puolestaan 17-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen tilaston kakkoseksi ennätyksellään 525.

Holttinen ylitti 540 heti ensimmäisellään. Hän päätti kilpailun kolmeen pudotukseen korkeudesta 551.

– Ensimmäinen 551:n yritys oli hyvä. Käytin samaa seivästä, jolla olen hypännyt ennätykseni ja se tuntui nyt vähän pieneltä, mikä lupaa hyvää, Holttinen arvioi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Juoksu tulee hyvin ja askelmerkit ovat vakioituneet, mikä on sekin on hyvä, mutta seipäiden kanssa on vielä pientä säätöä, kun joutuu ottamaan isompaa seivästä.

Alasaari: "Ei se 540 kaukana ole"

16-vuotias Juho Alasaari kohensi ulkorataennätystään peräti 10 senttiä lukemiin 525. Kuortaneella kauden avauksessa hän oli aiemmin hypännyt ulkorataennätyksekseen 515, ja talvella hän teki halliennätyksekseen 520.

– Ihan hyvä kilpailu. Keli oli hyvä ja kropassa oli hyvä fiilis. Tuuli vähän vaihteli ja aloituskorkeudessa oli sellaista perussäätämistä, eikä ylitys ollut tyylipuhtain, mutta siitä hyppy lähti lämpenemään kisan loppua kohden, Alasaari sanoi.

– 525:n ylitys oli ihan hyvä hyppy, mutta 535:n ylitykseen oli hyvät mahdollisuudet. Tommi ei siitä hypännyt ja jäin yksin hyppäämään sitä korkeutta.

Alasaaren edellä 17-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen ulkoratatilastossa on enää Arto Peltoniemen 540 vuodelta 1983.

– Ei se 540 kaukana ole, jos saa samanlaisiin keleihin hypätä kuin nyt ja kroppa on hyvässä kunnossa, Alasaari arveli.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja