Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

16.5.2003 Paistettuja ahvenfileitä ja nokkosmuhennettuja uusia perunoita

Paistetut ahvenfileet
Paistetut ahvenfileetCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 16.05.2003 13:57

0,5 kg uusia perunoita
600 g ahvenfileitä
1 l tuoreita nokkosenlehtiä
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 nippu tuoretta kevätsipulia
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
vehnäjauhoja suolaa, valkopippuria
muskottipähkinää

Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ( voit hyvin käyttää myös tähteeksi jääneitä perunoita). Ryöppää nokkoset väljässä, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Nosta vedestä jäävesiastiaan jotta kypsyminen lakkaa. Valuta nokkoset ja purista vesi huolellisesti pois. Hienonna nokkoset karkeaksi. Pilko kevätsipuli hienoksi ja kuullota kasarissa tilkassa voita. Lisää nokkoset ja kuullota vielä tovi. Lisää joukkoon teelusikallinen vehnäjauhoja ja sekoita kunnolla. Lisää sitten maito ja kerma huolellisesti sekoittaen. Anna kiehua hiljakseen n. 10 minuuttia. Mausta muhennos suolalla ja pippurilla sekä ripauksella muskottipähkinää. Viipaloi perunat ja lisää nokkoskastikkeen joukkoon, anna kiehahtaa ja tarjoa ahvenfileiden lisäkkeenä. Poista ahvenfileistä halutessasi pystyruodot veitsellä leikaten. Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Leivitä fileet kauttaaltaan vehnäjauhoilla. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista fileet voin ja öljyn seoksessa rapeiksi ja ruskeiksi molemmin puolin.

Viherpippurimansikat

Viherpippurimansikat
ViherpippurimansikatCopyright MTV Oy 2003

0,5 l tuoreita mansikoita
1 tl säilöttyjä viherpippureita
0,5 dl sokeria
1 dl vettä

Hienonna viherpippureita hieman veitsellä. Laita kasariin vesi, pippurit ja sokeri. Anna kiehua kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Jäähdytä. Pilko mansikat ja sekoita viherpippuriliemen kera. Anna maustua ja mehustua puolisen tuntia kylmässä. Tarjoa mansikat esim. vaniljajäätelön kera.


Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."