16.5.2003 Paistettuja ahvenfileitä ja nokkosmuhennettuja uusia perunoita

0,5 kg uusia perunoita
600 g ahvenfileitä
1 l tuoreita nokkosenlehtiä
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 nippu tuoretta kevätsipulia
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
vehnäjauhoja suolaa, valkopippuria
muskottipähkinää

Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ( voit hyvin käyttää myös tähteeksi jääneitä perunoita). Ryöppää nokkoset väljässä, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Nosta vedestä jäävesiastiaan jotta kypsyminen lakkaa. Valuta nokkoset ja purista vesi huolellisesti pois. Hienonna nokkoset karkeaksi. Pilko kevätsipuli hienoksi ja kuullota kasarissa tilkassa voita. Lisää nokkoset ja kuullota vielä tovi. Lisää joukkoon teelusikallinen vehnäjauhoja ja sekoita kunnolla. Lisää sitten maito ja kerma huolellisesti sekoittaen. Anna kiehua hiljakseen n. 10 minuuttia. Mausta muhennos suolalla ja pippurilla sekä ripauksella muskottipähkinää. Viipaloi perunat ja lisää nokkoskastikkeen joukkoon, anna kiehahtaa ja tarjoa ahvenfileiden lisäkkeenä. Poista ahvenfileistä halutessasi pystyruodot veitsellä leikaten. Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Leivitä fileet kauttaaltaan vehnäjauhoilla. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista fileet voin ja öljyn seoksessa rapeiksi ja ruskeiksi molemmin puolin.

Viherpippurimansikat

0,5 l tuoreita mansikoita
1 tl säilöttyjä viherpippureita
0,5 dl sokeria
1 dl vettä

Hienonna viherpippureita hieman veitsellä. Laita kasariin vesi, pippurit ja sokeri. Anna kiehua kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Jäähdytä. Pilko mansikat ja sekoita viherpippuriliemen kera. Anna maustua ja mehustua puolisen tuntia kylmässä. Tarjoa mansikat esim. vaniljajäätelön kera.


Lue myös:

    Uusimmat