16.3.2004 Silakkapihvit, pestoperunaa ja porkkana-sellerisalaattia

Silakkapihvit (4 annosta)

  • 600 g silakkafileitä (32 kpl)
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 puntti tilliä
  • voita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • valkopippuria
  • suolaa
  • 1 sitruunanmehu

Hienonna sipuli ja keitetyt kananmunat sekä tilli. Hauduta sipuli pehmeäksi voissa, lisää sitruunan mehu loppuvaiheessa, mausta seos suolalla ja valkopippurilla, jäähdytä. Lisää kananmuna ja tilli sipulin joukkoon. Sekoita ruisjauhoihin suolaa ja levitä jauhot uunipellille. Lado silakat jauhojen päälle nahkapuoli alaspäin ja mausta niiden pinta suolalla ja valkopippurilla. Nosta joka toiselle fileelle täytettä ja aseta päälle toinen filee. Paista pihvit kuumalla pannulla voissa molemmilta puolilta ja tarjoile heti.

Pestoperunaa (4 annosta)

  • 6 jauhoista perunaa
  • suolaa ja pippuria
  • maitoa tai keitinlientä
  • 3 rkl valmista pestokastiketta

Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Soseuta ja lisää joukkoon keitin lientä kunne sose on melko notkeaa. Mausta suolalla, pippurilla ja pestokastikkeella.

Porkkana-varsisellerisalaatti (4 annosta)

  • 2 porkkanaa
  • 2 varsisellerin vartta
  • ½ sitruunanmehu
  • suolaa
  • sokeria
  • valkopippuria
  • rypsiöljyä

Suikaloi porkkana ja varsiselleri ohuiksi suikaleiksi ja ryöppää nopeasti suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Siivilöi ja jäähdytä. Mausta sitruunanmehulla, öljyllä sekä suolalla ja pippurilla.

Reseptit: Jyrki Sukula/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat